Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Κηφισιά: Σε εξέλιξη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο, καίει φελιζόλ και πλαστικά, επιχειρεί ελικόπτερο Erickson

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας Παλαμήδης ΑΕ, του συζύγου της Μίνας Γκάγκα – «Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι» είπε η πρώην υπουργός – Καίει υλικά στην αποθήκη – Το 112 καλεί τους κατοίκους να κλείσουν παράθυρα

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Ειδικότερα σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη στο εργοστάσιο, που κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη, τα οποία διαθέτει στη λιανική, στην οδό Αιγιδών 9, στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς, με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική και την αγωνία για τους πυκνούς μαύρους καπνούς να είναι εμφανής.

Οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, όμως το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι εντός του κτηρίου. Αυτήν τη στιγμή η φωτιά καίει υλικά στην αποθήκη. Την ίδια στιγμή, έχουν κλείσει δρόμοι με τα κυκλοφοριακά προβλήματα να είναι σημαντικά.

Νωρίτερα η κ. Γκάγκα μέσω δηλώσεών της στον Alpha επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, καίει φελιζόλ και πλαστικά. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, όπως και ένα ελικόπτερο Erickson, προκειμένου να βρέξει την περίμετρο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε νωρίτερα το μεσημέρι μήνυμα 112, ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα» επισημαίνεται στο μήνυμα.

Οδηγία δόθηκε, παράλληλα, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι για να κλείσουν όλα τα παράθυρα.

Σύμφωνα και με την Πυροσβεστική, η ένταση και έκταση του καπνού είναι ανησυχητικά μεγάλη.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα

-Στην οδό Σένεκα

-Στην οδό Αιγιδών

By