Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Κομισιόν: Έγκριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ ύψους 19 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι η ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και της απασχόλησης

epitropi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σύνολο των επιχειρησιακών προγραμμάτων που υπέβαλε η Ελλάδα για συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων προγραμμάτων ανέρχεται σε 19 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 15,3 δισ. να προέρχονται από τα κοινοτικά ταμεία και τα υπόλοιπα 3,7 δισ. να δίνονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Το ΥΠΑΝ κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, με δεδομένο πως μέχρι την Παρασκευή η Κομισιόν δεν είχε δώσει «πράσινο φως» ούτε στο 1/5 των προγραμμάτων που είχε υποβάλει προς έγκριση η Αθήνα.

Βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι η ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και της απασχόλησης, με τη μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης να προορίζεται για έργα υποδομών, μεταφορών, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πέραν των 19 δισ. από το ΕΣΠΑ, σημειώνει το ΥΠΑΝ, η Ελλάδα έχει λαμβάνειν ακόμα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας και άλλα κοινοτικά προγράμματα, κεφάλαια που θα φέρουν την ευρω-χρηματοδότηση της χώρας μας για την περίοδο 2014-2020 στα 26 δισ. ευρώ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By