Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Κωνσταντινόπουλος: «Ο κ. Τσίπρας έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά»

«Οταν κάποιος ψηφίζει, φεύγει από κάποιο κόμμα από τους Ανεξάρτητους ή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποστάτης, όταν η κα. Τζάκρη πάει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εθελόντρια»

konstantinopoulosC

Βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο καθένας, με δική του ευθύνη, έχει ποινικοποιήσει την ατμόσφαιρα, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα το οποίο είναι: “εγώ θέλω με όποιο κόστος την εξουσία τώρα”. Το κατανοώ».

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Οταν κάποιος ψηφίζει, φεύγει από κάποιο κόμμα από τους Ανεξάρτητους ή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποστάτης, όταν η κα. Τζάκρη πάει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εθελόντρια. Οταν μιλάει κάποιος επιχειρηματίας με την κυβέρνηση μαζεύει λεφτά για τον κουμπαρά. Οταν ο κ. Τσίπρας βλέπει την κα. Γιάννα Αγγελόπουλου τη βλέπει για το ολυμπιακό ιδεώδες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Στην ερώτηση αν η πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα δυσχεραίνει και την προσπάθεια της κυβέρνησης για την εύρεση του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που αν δεν το έλεγα ότι “ναι δυσχεραίνει” θα μου λέγατε ότι δεν λέω αλήθεια. Το δεύτερο είναι ότι το κλίμα αυτό έχει πυροδοτηθεί και έχει δηλητηριαστεί κυριολεκτικά από την προσπάθεια του κ. Τσίπρα προσωπικά ο οποίος έχει μπει μπροστά σε αυτή τη διαδικασία και μιλά για αποστασίες, για κουμπαράδες και όλα αυτά».

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι θέλει να πάρει την εξουσία εδώ και τώρα. Η προσδοκία δύσκολα κερδίζεται. Πολύ δύσκολα κερδίζεται. Η τιμωρία όμως δεν αργεί. Κι αν ήταν τιμωρία για τον κ. Τσίπρα ή για τον κ. Κωνσταντινόπουλο ή για οποιονδήποτε άλλον δεν έχει καμία αξία. Αν είναι όμως τιμωρία για τη χώρα, ο καθένας πρέπει να αξιολογήσει τη στάση του».

By