Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Κωνσταντινόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να έρθουν στη χώρα τα 27 δισ. ευρώ

«Εσείς γίνατε το καλύτερο πολιτικό πλυντήριο της μεταπολίτευσης, όποιος θέλει να ξεπλυθεί πολιτικά έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμείς μείναμε σταθεροί στις απόψεις μας»

konstantinopoulosAAA

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο πολιτικό πλυντήριο της μεταπολίτευσης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το λεγόμενο νέο ΕΣΠΑ, που αφορά στη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υπερασπίστηκε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών του την περίοδο της κρίσης και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εμείς δεν ήρθαμε στο πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ όπως η κ. Τζάκρη, ο κ. Κουρουπλής, ο κ. Μιχελογιαννάκης. Εσείς γίνατε το καλύτερο πολιτικό πλυντήριο της μεταπολίτευσης, όποιος θέλει να ξεπλυθεί πολιτικά έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμείς μείναμε σταθεροί στις απόψεις μας. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι είστε χειρότερο πλυντήριο από τη Siemens. Πολιτικά εννοώ», σημείωσε, προκαλώντας τις αντιδράσεις των παρισταμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή δε, την καταψήφιση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι με τη στάση του αρνείται να έρθουν στη χώρα τα 27 δις του νέου προγράμματος. «Είναι δικαίωμά σας να το κάνετε, αλλά η καταψήφιση του νομοσχεδίου είναι η απάντησή σας στον επιχειρηματικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία ότι δε χρειάζονται τα 27 δις», τόνισε.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι ο νέος νόμος δεν είναι απλά ένα πολιτικό κείμενο, αλλά «αντίδραση» στην ύφεση. «Διεκδικούμε τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, καινοτομίας, εξωστρέφειας της χώρας με απασχόληση, γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ, που εγώ εκπροσωπώ στην κυβέρνηση, κατέθεσε την πρόταση για τη ρήτρα απασχόλησης», είπε.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην απλοποίηση των διαδικασιών, την επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδύσεων και τον περιορισμό της επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού.«Με το νομοσχέδιο αυτό θεσπίζουμε το σύστημα διαχείρισης των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου με γνώμονα την πραγματική απλούστευση των διαδικασιών, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων, εισάγουμε τον νέο θεσμό για τις επιτελικές δομές, ορίζουμε τις αρμοδιότητες των διαχειριστικών αρχών των τομεακών και περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων και αναβαθμίζουμε τον ρόλο της Εθνικής Αρχής Συντονισμού. Θεσπίζουμε μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης της απάτης με τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής και σχεδίου δράσης κατά της απάτης σε διαφορετικές δράσεις», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By