Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Κορωνοϊός: Απολυμάνσεις και περιορισμός μετακινήσεων υπάλληλων από το υπουργείο Οικονομικών

Σε στοχευμένες δράσεις πρόληψης για τον κορωνοϊό προχωρεί ήδη το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει το υπουργείο εντάσσονται η απολύμανση των κτηρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου με ευθύνη των προϊσταμένων των κεντρικών υπηρεσιών.

Τις ίδιες προληπτικές πρωτοβουλίες έχουν λάβει επίσης και άλλοι εποπτευόμενοι φορείς, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η διυπουργική σύσκεψη για το πλέγμα μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού, στην οποία μετέχουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Άκης Σκέρτσος και Απόστολος Βεσυρόπουλος διεξάγεται αυτή την ώρα στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, καθώς ο 6ος όροφος του ΥΠΟΙΚ, στον οποίο είναι το γραφείο του κ. Σταϊκούρα έχει κλείσει για απολύμανση.

Στα άλλα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται o περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς και ο περιορισμός των υπηρεσιακών συναντήσεων, η τήρηση βιβλίου εισόδου επισκεπτών στην είσοδο των κτηρίων, η σύσταση προς τους υπαλλήλους για αποφυγή υπηρεσιακών μετακινήσεων εκτός χώρας, και η ενημέρωση του προσωπικού προς την υπηρεσιακή ιεραρχία σε περίπτωση επίσκεψης ή προγραμματισμού επίσκεψης σε χώρα μεγάλης διάδοσης της νόσου

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε έκδοση εγκυκλίου για ενημέρωση του προσωπικού και παροχή οδηγιών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID-19), ενώ η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε σειρά προληπτικών μέτρων, αλλά και πρόσθετων μέτρων σε ενδεχόμενη περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε υπηρεσία του υπουργείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By