Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Κουρουμπλής: H τρόικα ευθύνεται για την καθυστέρηση στα δελτία τιμών φαρμάκων

Με οξύτητα αντέδρασε στο αίτημα της ΝΔ για ένταξη στο ερευνητικό αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και της δικής του περιόδου ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας μεταξύ άλλων για «γελοία υποκείμενα που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Ο κ. Κουρουμπλής μάλιστα επέστρεψε τις καταγγελίες στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «ας ρωτήσουν που πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε το Μαρίκειο Ιδρυμα».

Αναφορικά δε με τις κατηγορίες των, μελών της ΝΔ ότι ο ίδιος ως υπουργός Υγείας δεν προχώρησε έγκαιρα σε έκδοση δελτίων τιμών φαρμάκων με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες εξήγησε πως «Καθυστέρησε κάπως γιατί η τρόικα ζητούσε να καταργηθεί το όριο των 12 ευρώ. Ξέρετε τι προστάτευε το 12 ευρώ γι αυτό καθυστέρησε. Άλλωστε και τον επόμενο χρόνο τον Αύγουστο έγινε η τιμολόγηση. Ρωτήστε την τρόικα τι ενστάσεις έβαλε για το όριο 12 ευρώ. Αν πραγματικά νομίζετε ότι υπάρχει κάποιο κενό σε αυτό το θέμα στείλτε το στον εισαγγελέα. Να παραιτηθώ από κάθε ασυλία αν θεωρείτε ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει εάν συμφωνεί να επεκταθεί η έρευνα εως και σήμερα και υποστήριξε «Μας είπε ο κ. Κουρουμπλής ότι τον Αύγουστο 2015 υπήρξε δελτίο τιμών. Τι έγινε αυτό το δελτίο τιμών γιατί εμείς δεν το είδαμε; Αν υπήρξε το δελτίο και παρά ταύτα ο επόμενος υπουργός δεν έκανε τίποτα τότε υπάρχουν μεγάλες ευθύνες του επόμενου . Αν δεν υπήρξαν οι ευθύνες βαρύνουν τον προηγούμενο».

Ανταπαντώντας ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας η ΝΔ δεν κατέθεσε καμία ερώτηση σχετικά με τα δελτία τιμών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By