Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Μενέντεζ: Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε πια την επιθετικότητα της Τουρκίας

«Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα δεχτούμε πλέον την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου»: αυτό δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός που εισήγαγε το νομοσχέδιο για την Ανατολική Μεσόγειο στο Κογκρέσο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», ο Αμερικανός γερουσιαστής υπογράμμισε πως οι Αμερικανοί πρέπει να κάνουν περισσότερα. «Πρέπει να αυξήσουμε την υποστήριξη που θα επιστρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ» τόνισε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Η Γερουσία κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί άλλο την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή. ∆ηµοσιεύσαµε ένα κείµενο µε τους ηγέτες των Επιτροπών ∆ιεθνών Σχέσεων και Ενόπλων ∆υνάµεων την περασµένη εβδοµάδα, που κατέστησε σαφές το ότι η Τουρκία δεν µπορεί να έχει και τους S-400 και τα F-35.

Έχουµε ξεκαθαρίσει ότι η παράδοση των S-400 θα προκαλούσε υποχρεωτικές κυρώσεις, σύµφωνα µε τους νόµους των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία προχωρήσει µε τους S-400, αυτό θα οδηγήσει σε συγκεκριµένες ενέργειες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By