Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Μητσοτάκης: Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι τόσο ισχυρό ώστε να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές

Για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του, την δική του οικογένεια, τη Μαρέβα και τα παιδιά τους, αλλά και για την προεκλογική περίοδο, μίλησε σε μια διαφορετική συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, o Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

«Εφόσον μας εμπιστευτούν να είναι σίγουροι ότι θα πιάσουμε αμέσως δουλειά. Από τις εκλογές της 26ης Μαΐου πιστεύω ότι θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Θα ήθελα το αποτέλεσμα να είναι τόσο ισχυρό ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατό σε εθνικές εκλογές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», όπως είπε και γι” αυτό μετά τις ευρωεκλογές και την καθαρή διαφορά που επιδιώκει, ζητά πρόωρες εκλογές.

Άφησε, εμμέσως, αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «δεν θα πω ποτέ ότι δε θα χάσω ούτε μία στο εκατομμύριο τις εκλογές», για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος για τη νίκη, αλλά σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Όπως είπε «μετά τις εκλογές όλοι θα κάνουμε ταμείο, όλοι και θα δούμε τα λάθη μας».

 

Αναφερόμενος στις παροχές της κυβέρνησης, επανέλαβε ότι «δεν ήταν 13η σύνταξη, αλλά προεκλογικό επίδομα. Πολλές φορές η σύνταξη μπορεί να είναι το μοναδικό εισόδημα σε ένα σπίτι. Το θέμα είναι πώς θα βρούμε δουλειά στα παιδιά και στα εγγόνια του. Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη για να μπορέσει να δώσει επιδόματα. Δεν θα αλλάξει κάποιος την άποψή του επειδή πέντε μέρες πριν της εκλογές τους έδωσε επιδόματα».

 

Στις προτεραιότητές του, όπως είπε θα είναι, η φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η παρεμβάσεις που αφορούν στην παιδεία, όπως η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και η απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

«Δεν έχω πει ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, έχω πει θα τον μειώσω γιατί αυτά που λέμε είναι ρεαλιστικά και κοστολογημένα. Είμαι συνεπής σε αυτά που έχω πει. Δεν πρόκειται ποτέ να εξαπατήσω τους πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στους παιδικούς σταθμούς και στο γεγονός ότι αρκετά παιδιά μένουν εκτός, είπε ότι «Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Αυτό που θα κάνουμε είναι να δώσουμε ένα κουπόνι για αυτούς που θα μείνουν έξω να μπορέσουν να τους πάνε σε έναν ιδιωτικό. Είναι μεγάλο μέλημα να υποστηρίζουμε τις οικογένειες με παιδιά και να τις ενθαρρύνουμε να κάνουν παιδιά».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους γονείς τους, καθώς σήμερα θα γιόρταζε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Όπως είπε η μάνα μου ήταν μια πολύ φιλόξενη γυναίκα. Πάντα το σπίτι μας τέτοια ημέρα ήταν ανοιχτό. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος πολύ διαφορετικός από τη δημόσια εικόνα του. Μου λείπει ο πατέρας μου. Με καμάρωσε πολύ. Νομίζω ότι από εκεί που είναι με βλέπει και με χαίρεται».

Σήμερα όπως είπε θα περάσει από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης στη Γλυφάδα, εκεί όπου παντρεύτηκαν οι γονείς του, να ανάψει ένα κερί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

«Της μητέρας μου της είχαν πει μην κάνεις παιδιά και εκείνη έκανε τέσσερα παιδιά.Ταλαιπωρήθηκε πολύ. Έδωσε ένα μεγάλο αγώνα. Έδωσε πρόσωπο και φωνή στα άτομα με αναπηρία».

Οι εκλογές είναι μια δημιουργική διαδικασία

Μιλώντας για τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν οι εκλογές είπε «Οι εκλογές είναι πάντα κουραστικές, αλλά είναι και μια δημιουργική διαδικασία. Έχουν μείνεις τέσσερις ημέρες ακόμη και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή. Βέβαια, θα ακολουθήσει και άλλη μια προεκλογική περίοδος, που δεν ξέρουμε πότε θα έρθει, αλλά θα είναι το επόμενο διάστημα. Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα…».

«Σε όσους λένε ότι είναι ξεπερασμένες οι συγκεντρώσεις θα έλεγα ναι και όχι. Είναι μια ευκαιρία του κόσμου να εκφραστεί. Τα συναισθήματα που εισπράττω, είναι θετικά, θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή για να πείσουμε τους πολίτες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση αν θα άλλαζε κάτι σε αυτή τη διαδρομή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «πάντα διορθώνουμε πράγματα. Δεν θα άλλαζα πολλά από αυτά. Με διάθεση αυτοκριτικής, φυσικά… Η πόλωση ενοχλεί τους συμπολίτες μας. Επιλογή μου ήταν να μιλάω πάντα θετικά. Είναι ευκαιρία να μιλήσω και για την Ευρώπη που θέλουμε και για την Ελλάδα που έχω στο μυαλό μου».

«Η ανάμιξη με την πολιτική πρέπει να είναι μια οικογενειακή απόφαση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις σχέσεις με την οικογένειά του.

«Η Μαρέβα έρχεται συχνά μαζί μου και είναι μια ωραία παρέα. Προσπαθώ να ξεκλέβουμε ιδιωτικές στιγμές, λίγες στιγμές ηρεμίας που χρειάζονται. Να μην παρασύρεσαι κανείς από την αδρεναλίνη της προεκλογικής περιόδου. Η μικρούλα κόρη μου είναι αυτή που αισθάνομαι ότι μου λείπει. Νομίζω ότι σε όλες τις ελληνικές οικογένειες υπάρχει μια αδυναμία στο τελευταίο παιδί που μένει στο σπίτι».

Αναφερόμενος στο χωρισμό και την επανασύνδεση με τη σύζυγό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί. Περάσαμε μια μεγάλη δυσκολία. Είμαστε ξανά μαζί, πιο ώριμοι. Δεχθήκαμε και οι δύο τα σφάλματά μας. Η συμβουλή μου, αν μπορώ να δώσω, είναι να είναι ενωμένες οι οικογένειες. Και αξίζει να δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες».

«Είναι καλός άνθρωπος, πολύ τρυφερός και αισθάνομαι ότι γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει κόσμο. Δεν θα πω ότι είμαστε συνηθισμένη οικογένεια, είμαστε όμως μια κανονική οικογένεια. Βρέξει χιονίσει δύο φορές την εβδομάδα θα φάμε μαζί. Θα κάνουμε δραστηριότητες μαζί. Είμαστε μια κανονική οικογένεια. Δυο φορές την εβδομάδα θα φάμε όλοι όσοι είμαστε στο σπίτι
μια φορά τις 15 ημέρες θα βγούμε με τη Μαρέβα».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του αρέσει το κολύμπι, ο αθλητισμός και διάβασμα. «Δεν είμαι πολύ του ξενυχτιού, είμαι πρωινός τύπος, μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς».

«Είμαι πολύ χαλαρός με τις σχέσεις των παιδιών μου. Αλλάζουν οι εποχές. Με τα παιδιά μας κάνουμε πράγματα που δεν θα κάναμε στο παρελθόν», είπε αναφερόμενος στις σχέσει με τα παιδιά του.

Στην ερώτηση εάν ο φίλος της κόρης του του πει «εγώ ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ», τι θα κάνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «Δεν μας έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλίμονο εάν σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει και κάποια αντίδραση. Δεν μου έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ»

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By