Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μύκονος: Μειώθηκε η πληρότητα, αυξήθηκαν οι τιμές -Δεν την επιλέγουν οι Ελληνες

Σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς παραμένει και αυτό το καλοκαίρι η Μύκονος.

Το νησί των ανέμων που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη προτιμάται από τουρίστες, κυρίως VIPs από κάθε γωνιά του πλανήτη, και άτομα νεαρότερης ηλικίας κατά μείζονα λόγο από το εξωτερικό. Οι Ελληνες τουρίστες είναι πλέον μια μικρή μειοψηφία που δεν ξεπερνά το 10% του συνολικού τουρισμού του νησιού. Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία, δείχνουν μια μικρή πτώση στην πληρότητα, ενώ ταυτόχρονα οι τιμές σημειώνουν άνοδο.

Mείωση πληρότητας, αύξηση τιμών

Το νησί μπορεί ναι μεν να αποτελεί κορυφαίο πόλο έλξης των τουριστών, ωστόσο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καταγράφεται μικρή πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων σε σχέση με πέρυσι. Εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων Μυκόνου μιλώντας στο iefimerida.gr δήλωσε ότι η πληρότητα αγγίζει αυτή τη στιγμή το 80-90% στα ξενοδοχεία του νησιού, αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά τα συγκεκριμένα στοιχεία εναλλάσσονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για το μήνα Αύγουστο.

Οσον αφορά τις τιμές, όπως υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων υπάρχει αύξηση σε σχέση με το Αύγουστο του 2018. «Σημειώνεται μια αύξηση της τάξεως του 2 με 3%», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ιδιαίτερα «τσιμπημένες» είναι και οι τιμές στα beach bar, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλά ελληνικά νησιά τα τελευταία χρόνια.

Υπερατλαντικά ταξίδια για λίγες ημέρες -Δεν πάνε στη Μύκονο οι Ελληνες

Την ίδια ώρα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία με τις χώρες προέλευσης τουριστών που φτάνουν στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ξενοδοχειακές μονάδες με τις οποίες συνομίλησε το iefimerida διαμόρφωσαν την κορυφαία εξάδα χωρών που επιλέγουν τη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι.

Οπως ανέφεραν το 90% των τουριστών προέρχεται από χώρες όπως η Αμερική, η Γαλλία και η Ιταλία, ενώ σημαντική είναι και η επισκεψιμότητα από Αυστραλία, Αγγλία και Γερμανία. Τέλος, όπως προαναφέρθηκε το ελληνικό κοινό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι περιορισμένο, αφού μόλις το 10% των αφίξεων στα ξενοδοχεία του νησιού είναι Ελληνίδες και Ελληνες. Εάν λάβουμε υπόψιν μας τον Αμερικανό τουρίστα που πλήρωσε… χρυσές έξι μερίδες καλαμαράκια πληρώνοντας 591 ευρώ, εύλογα αντιλαμβανόμαστε το γιατί.

By