Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μυτιληναίος: Αποπληρώνει το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

To δικαίωμα της πρόωρης αποπληρωμής για το εισηγμένο ομόλογο αποφάσισε η εισηγμένη Μυτιληναίος, η οποία μειώνει σημαντικά το κόστος δανεισμού της.

Ειδικότερα, αποφάσισε την πρόωρη αποπληρωμή των ομολογιών στο ελληνικό χρηματιστήριο που έφεραν κουπόνι 3,10%. Η Μυτιληναίος η οποία στο τέλος του τριμήνου διέθετε σημαντική συνολική ρευστότητα 1,5 δισ. από γραμμές χρηματοδότησης και ταμείο 700 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη πρόσφατα εξασφάλισε νέα γραμμή χρηματοδότησης με αρκετά χαμηλότερο επιτόκιο, και αποπληρώνει πλήρως τους ομολογιούχους (προσφέροντας και τους δεδουλευμένους τόκους).

Η συνολική, όμως, ρευστότητα άνω του 1,5 δισ. ευρώ αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» στις επιλογές του ομίλου καθώς μπορεί να σταθμίσει τις ευκαιρίες που εμφανίζονται είτε στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, είτε στις επενδύσεις – μετά τις αλλαγές που προκάλεσε στις τιμές των assets ο κορωνοϊός.

Ολα τα deals στην ελληνική και ξένη αγορά βρίσκονται υπό αναθεώρηση και οι αγοραστές ζητούν χαμηλότερα τιμήματα εξ ου και οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει στην ελληνική αγορά (Βλέπε ελληνικές εισηγμένες εταιρείες).

Στο πλαίσιο αυτό η Μυτιληναίος είναι τοποθετημένη με ισχυρό ισολογισμό και έτοιμη, όπως έχει δηλώσει παλαιότερα ο πρόεδρός της, να αποκτήσει οποιοδήποτε στόχο θέσει, δεδομένης της υψηλής ρευστότητας. Και πρόσφατα οι προσφερόμενες εταιρείες που σχετίζονται με την ενέργεια, την μεταλλουργία τα δίκτυα κλπ έχουν αυξηθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By