Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κόντρα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού στην Euroleague

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού Μάνου Παπαδόπουλου ο οποίος εξέφρασε την απορία του για το πώς μπορεί μια ομάδα να αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ θα παίζει στην Α2.

Συγκεκριμένα όταν πήρε τον λόγο στην Γενική Συνέλευση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πώς είναι δυνατόν να παίζει μια ομάδα στην Α2 και ταυτόχρονα στην Euroleague; Αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση».

Επιπλέον είπε ότι «με αυτόν τον τρόπο μήπως επιτρέπουμε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, όπως τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Μακάμπι, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάζει την λίγκα στην οποία αγωνίζεται για τους στόχους που θα έχει κάθε φορά;

Είτε έχουν να κάνουν με την διαιτησία, είτε με το πρόγραμμα. Μπορεί μια ομάδα να λέει: «αν δεν βάλετε τον τάδε διαιτητή ή αν δεν με βάλετε να παίξω Δευτέρα, θα φύγω»».

Η απάντηση ήρθε δια στόματος Νίκου Λεπενιώτη, ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος έδωσε τη δική του απάντηση αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και για εκβιαστικές συμπεριφορές του Παναθηναϊκού στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα είπε κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ότι «με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα τους προηγούμενους μήνες και σε τοπικό επίπεδο, όχι εδώ μέσα. Επίσης, αυτό είναι κάτι που αφορά την ελληνική λίγκα και όχι EuroLeague και φυσικά δεν έχει να κάνει με εκβιασμούς αλλά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος».

Και κατέληξε: «Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Παπαδόπουλο, τις ομάδες και την EuroLeague, αν πρέπει να γίνει κάτι τις ομάδες που είναι μέλη της EuroLeague, οι οποίες εκβιάζουν τις υπόλοιπες και την EuroLeague».

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου, θέλοντας να κλείσει το θέμα: «Είχαμε κάποια προβλήματα με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα παραδέχτηκαν και αυτοί κάποια λάθη και υπερβολές, όμως τα βρήκαμε και συνεχίζουμε μαζί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By