Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Nvidia: Η εξαγορά της ARM προκαλεί ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στη Βρετανία


Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στη βρετανική αρχή ανταγωνισμού (CMA) η εξαγορά της ARM από την Nvidia, η οποία έχει προχωρήσει σε συμφωνία 29 δισ. λιρών με τη βρετανική εταιρεία κατασκευής τσιπ.

Σύμφωνα με το BBC, η CMA θεωρεί ότι με αυτήν την κίνηση η Nvidia είναι πολύ πιθανό να αποκλείσει τον ανταγωνισμό σε κλάδους όπως το gaming και τα αυτόνομα αυτοκίνητα, γι’ αυτό και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα για το θέμα.

Η Nvidia, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η συμφωνία εξαγοράς θα ευνοήσει τόσο την Arm, όσο και τον ανταγωνισμό στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, η τεχνογνωσία της ARM χρησιμοποιείται από κάποιους ανταγωνιστές της Nvidia στην κατασκευή τσιπ για ημιαγωγούς, γι’ αυτό και η CMA εξέφρασε ανησυχίες για των ανταγωνισμό, καθώς η εξαγορά θα μπλοκάρει την πρόσβαση που έχουν σήμερα στην Arm οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Οι προσπάθειες της Nvidia να καθησυχάσουν τη CMA δεν έχουν φέρει αποτελέσματα, ενώ η εξαγορά ενδέχεται να περάσει από έλεγχο σε δεύτερο επίπεδο, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Η συμφωνία για την εξαγορά της ARM από την Nvidia έγινε τον Σεπτέμβριο 2020, όταν η ιαπωνική Softbank, στην οποία ανήκει η ARM, προχώρησε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By