Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Ρώσου Μr. Βitcoin στις ΗΠΑ

Την έκδοση του Mr Bitcoin- Αλεξαντερ Βινικ στις ΗΠΑ αποφάσισε σημερα, ο Άρειος Πάγος.

Απέρριψε το ανώτατο δικαστηριο το αίτημα του Αλεξαντερ Βινικ για μη έκδοση του στις ΗΠΑ μεβτον 38 χρόνο να κρέμεται τώρα από την απόφαση του υπουργού Δικαιοσυνης ο οποιος έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν και που θα εκδοθεί ο Ρωσος υπηκοος.

Ο υπουργος συμφωνα με τον νόμο που έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin». Συμφωνα με τον συνηγορο του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο υπουργος Δικαιοσυνης μπορεί επίσης να αποφασίσει και για το εάν ο Βινικ θα εκδοθεί στη Ρωσία οι αρχες της οποιας επίσης τον ζητούν για το αδικημα της απάτης.

Οι ΗΠΑ ζητούν τον 38χρονο για το αδικημα του ξεπλύματος βρωμικου χρηματος από εγκληματικές δραστηριότητες  υψους 4 δις δολαρίων – εσόδων  μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ειχε δώσει το πράσινο φως σε σχετικό αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, έτσι ώστε ο ρώσος να μη βρεθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ο  Βίνικ ενώπιον του Αρείου Πάγου αρνήθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει υποστηριζοντας ότι δεν  ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, αλλα τεχνικός. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα (BTC-e) θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τη συσχετίζει ωστόσο με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By