Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο κορωνοϊός “χτυπά” την Airbnb: Πτώση στις κρατήσεις – Καθυστερεί η IPO

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στη βιομηχανία του τουρισμού και, αν δεν αλλάξει κάτι, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα.

Ανάμεσα στις εταιρείες που επηρεάζονται είναι φυσικά και η Airbnb, η οποία είδε τις κρατήσει να πέφτουν δραματικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά 40%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Airdna, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στην Κίνα (στην πιο ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της πλατφόρμας, μέχρι πρότινος) αλλά και σε περιοχές της Ευρώπης που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι κρατήσεις μειώθηκαν ειδικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Οι σημαντικές αυτές εξελίξεις φαίνεται ότι θα καθυστερήσουν τα σχέδια της Airbnb, η οποία προγραμμάτιζε να “μπει” στο χρηματιστήριο μέσω IPO, φέτος. Η εταιρεία δεν δήλωσε ρητά ότι η προγραμματισμένη IPO πρέπει να αναβληθεί, ωστόσο επενδυτές ανέφεραν ότι η εταιρεία είναι αδύνατο να προχωρήσει βάσει σχεδίων που έγιναν πριν το “χτύπημα” του κορωνοϊού, και ότι είναι πιο “ορθολογικό” να περιμένει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By