Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ο Μελισσανίδης είναι εδώ και το deal με Τσούμπερ είναι σοβαρή ένδειξη

Ο Στίβεν Τσούμπερ ανήκει πια στην ΑΕΚ πια 100%. Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε δανεικός με οψιόν κοντά στα 1,6 εκατ.ευρώ από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και τώρα η Ένωση αποφάσισε να την ενεργοποιήσει.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έτσι αμέσως μετά το deal με τον Ματίας Αλμέιδα, κάνει την πρώτη του (και μάλιστα σημαντική) κίνηση και κρατά δικό της τον Ελβετό. Το σύνολο κόστος για αυτή την μεταγραφή θα φτάσει πάνω από τα 4,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας. Και είναι μία σοβαρή ένδειξη ότι ο Μελισσανίδης θα προσπαθήσει ξανά να δώσει τα μέσα στον προπονητή για να δημιουργήσει επιτέλους μία… κανονική ΑΕΚ.

Τσούμπερ και «Τσούμπερ»

Η νέα ΑΕΚ που θα δημιουργηθεί έχει ανάγκη από τον Τσούμπερ και άλλους «Τσούμπερ» που θα την ανεβάσουν επίπεδο σε όλες τις γραμμές. Άλλωστε σε μία κανονική ΑΕΚ που θα έχει δουλευτεί σωστά, άπαντες ελπίζουν ότι ο Ελβετός θα είναι το «κλειδί» επιθετικά για να αλλάξει προς το καλύτερο η παραγωγή και η αποτελεσματικότητα.

Η φετινή εικόνα του μπορεί στο σύνολο των αγώνων να μην ενθουσίασε, αλλά οι περισσότεροι βλέπουν έναν παίκτη που προσπαθεί, αλλά η αδούλευτη επιθετική γραμμή του στερεί συνεργασίες, ασίστ και γκολ που θα μπορούσε να έχει σε μεγαλύτερο βαθμό. Εδώ πάει ο… κακοποιητικός χαρακτήρας της ΑΕΚ, σε καλούς παίκτες.

Και εφόσον τώρα ο Αλμέιδα έδωσε το «ΟΚ» για τον Τσούμπερ, θα πρέπει να δουλέψει το σχέδιο να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ την παρουσία του αριστερά στην επίθεση. Το καλοκαίρι κλείνει τα 31 του και με το νέο τριετές συμβόλαιο, η Ένωση του προσφέρει το τελευταίο καλό συμβόλαιο του στο ποδόσφαιρο. Φέτος σε 35 ματς, με πάνω από 2.500 αγωνιστικά λεπτά μετρά 7 γκολ και 4 ασίστ. Σίγουρα τα νούμερα του δεν είναι καλά ή έστω αυτά που περίμεναν όλοι στην ΑΕΚ, αλλά η εικόνα της ομάδας φέτος ήταν αδύνατον να προσφέρει ευκαιρίες στον Τσούμπερ για να δείξει τι μπορεί να κάνει στο βαθμό που περίμεναν όλοι.

Παρά την απογοήτευση του είναι εδώ
Ο Μελισσανίδης, από πλευράς του, με την κίνηση του αυτή δείχνει ότι και φέτος θα πληρώσει πολλά χρήματα. Όπως έκανε και πέρυσι σε μεγάλο βαθμό και το ρόστερ ήταν το καλύτερο που είχε το κλαμπ ever. Αλλά οι λάθος επιλογές σε προπονητές και η κακή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, της έκαναν μεγάλο κακό χάνοντας κάθε κανονικό στόχο της. Και τώρα παλεύει να βγει στην Ευρώπη και είναι πίσω από Παναθηναϊκό και Άρη.

Ομως παρά την απογοήτευση του δεν το βάζει κάτω ο Μελισσανίδης. Μετά την συμφωνία για προπονητή που «σήκωσε» μεγάλη κουβέντα, θα δώσει ξανά χρήματα για να έρθουν καλοί παίκτες στα κενά που έχει η ομάδα, ώστε τη νέα χρονιά με «όπλο» την «OPAP Arena» να μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και να διεκδικήσει τίτλους ξανά μετά από χρόνια. Και μετά τα όσα συνέβησαν είναι μεγάλο κέρδος να έχει η ΑΕΚ ενεργό τον Μελισσανίδη και με διάθεση να επενδύσει ξανά, παρά την απογοήτευση, την κριτική και τα σοβαρά λάθη που έκανε

(Visited 1 times, 1 visits today)
By