Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Σπ. Δραβίλας αυτοκτόνησε κατά τη σύλληψη ληστών Διστόμου

Ήταν στενός συνεργάτης του Β. Παλαιοκώστα και τον είχε βοηθήσει να αποδράσει δύο φορές

distomo

Απάντηση για την ταυτότητα του άντρα που αυτοκτόνησε κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, για τη σύλληψη των ληστών του Διστόμου, δόθηκε από τα εργαστήρια της αστυνομίας.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ ένας αυτοκτόνησε, στρέφοντας το καλάσνικοφ που κρατούσε εναντίον του, καθώς αρνήθηκε να παραδοθεί. Τα ξημερώματα, τα εργαστήρια της αστυνομίας έδωσαν απάντηση στο ερώτημα για την ταυτότητά του. Επρόκειτο για τον Σπύρο Δραβίλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο οποίος είχε βοηθήσει τον Βασίλη Παλαιοκώστα να αποδράσει δύο φορές.

Συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου, 45 ετών και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, 37 ετών. Ο Γρ. Τσιρώνης αποτελεί την «έκπληξη» της υπόθεσης καθώς καταζητείται χρόνια από την ΕΛΑΣ ως ένας από τους ληστές με τα «μαύρα» και είχε επικηρυχθεί μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη λίγο μετά την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, για την οποία θεωρήθηκαν ύποπτοι με το ποσό των 600.000 ευρώ ο καθένας.

Ο Γρ. Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ότι αφορά την ταυτότητα του νεκρού, που αρχικά εξετάστηκε να πρόκειται για έναν ακόμα καταζητούμενο της συμμορίας των ληστών του Διστόμου, τον Γιώργο Πετρακάκο. Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων όμως ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των ληστών του Διστόμου, έχοντας λάβει πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε κάνει ληστεία σε δύο τράπεζες της περιοχής τον τελευταίο 1,5 μήνα και μάλιστα υπήρχε βεβαιότητα για τη συμμετοχή του Δραβίλα σε αυτές. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι γίνονταν ύποπτες κινήσεις έξω από άλλο υποκατάστημα τράπεζας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ενώ υπήρχε και η πληροφορία ότι η ομάδα συνάντησε τον Βασίλη Παλαιοκώστα πρόσφατα.

Το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία έλαβε την πληροφορία για το σπίτι που είχαν νοικιάσει οι ληστές και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση. Πέρα από τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι και θα εξεταστεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις κινήσεις και τα τηλεφωνήματα που ενδεχομένως να έκαναν οι δύο συλληφθέντες πριν παραδοθούν

(Visited 1 times, 1 visits today)
By