Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Όριο στις ημέρες ενοικίασης προτείνει η Airbnb

Την επιβολή αυτόματων ορίων για να διαφαλίζεται η εφαρμογή του νόμου είχε προτείνει η Airbnb στην Πόλη του Φωτός σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθεί με κρατικούς φορείς και ξενοδόχους.

Συγκεκριμένα ο κάθε οικοδεσπότης στο μέλλον δεν θα μπορεί να νοικιάζει το σπίτι του πάνω από 120 ημέρες το χρόνο, όπως ακριβώς δηλαδή προβλέπει ο νόμος για μια κύρια κατοικία στη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη πρόταση της Airbnb ακολούθησε την απόφαση της δημοτικής αρχής του Παρισιού η οποία επέβαλε την υποχρεωτική εγγραφή της κάθε κατοικίας στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία σε περίπτωση που θέλει να ενταχθεί στην πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εν λόγω απόφαση χαιρετίστηκε ένθερμα από τους Γάλλους ξενοδόχους, οι οποίοι κατηγορούν τη γνωστή υπηρεσία ενοικίασης ως πηγή αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Είχαμε προτείνει στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας μια εναλλακτική λύση αντί της εγγραφής: τον αυτόματο περιορισμό του συνολικού αριθμού των διαθέσιμων διανυκτερεύσεων στην πλατφόρμα σε 120 ετησίως ούτως ώστε να αποφεύγεται η κρυφή επαγγελματική χρήση της ακινήτου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Airbnb, Ορελιέν Περόλ, στο Reuters.

Η Airbnb θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Παρισιού, αν και η λύση της θα ήταν πιο αποτελεσματική και θα κόστιζε λιγότερο σε σχέση με τη λύση που προτάθηκε, τόνισε ο Περόλ, συμπληρώνοντας πως η Airbnb δίνει ώθηση στον τουρισμό της γαλλίας αποτελώντας παράλληλα και μια πηγή έξτρα εισοδήματος για κάποιες γαλλικές οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτοντας σήμερα 350.000 προσφερόμενες κατοικίες, ενώ το Παρίσι – η πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο – είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά με 65.000 κατοικίες.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By