Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Πάτρα: Το γήπεδο που έπαιξε η Εθνική μπάσκετ δεν είχε κλιματιστικά γιατί τα έχουν κλέψει εδώ και επτά χρόνια!

Το «Δ. Τόφαλος» θύμιζε καμίνι με παίκτες, προπονητές και θεατές να ιδρώνουν ασταμάτητα

Ακόμα και από τηλεοράσεως ήταν φανερή η ζέστη που επικρατούσε στο κλειστό γήπεδο της Πάτρας «Δ. Τόφαλος», όταν η εθνική ομάδα μπάσκετ έδωσε εκεί δύο φιλικούς αγώνες, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε θέσει το θέμα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τονίζοντας πως δεν ήταν δυνατόν η εθνική ομάδα να παίζει υπό τέτοιες συνθήκες καύσωνα, ενώ και οι θεατές να παρακολουθούν το θέαμα καταϊδρωμένοι.

Σήμερα όμως αποκαλύπτεται πως τα μηχανήματα κλιματισμού του γηπέδου λείπουν εντελώς γιατί έχουν κλαπεί και δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και επτά χρόνια!

Όπως επιβεβαίωσε στο thebest.gr και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκος Κανελλάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση και ο ίδιος του είπε τα εξής: «Ο κύριος Βασιλειάδης ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση του κλειστού μετά τα δημοσιεύματα που έφτασαν στα χέρια του. Η μόνη επαφή που έχουμε κάνει εμείς και μάλιστα αρκετό καιρό πριν, είναι με το γενικό γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό για πάρουμε στα χέρια μας την μήνυση που έχει γίνει για την κλοπή του κλιματισμού 7 χρόνια πριν. Αλλά και να ενημερωθούμε για την πορεία του ζητήματος αυτού.

Όπως καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Έγινε κλοπή εκατομμυρίων σε έναν από τους καλύτερους κλιματισμούς για κλειστό γήπεδο. Έχουν περάσει 7 χρόνια. Εμείς προς στιγμήν μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε προς στιγμήν για το πως «έφυγε» ο κλιματισμός από το γήπεδο, πιθανόν κομμάτι κομμάτι, για το ποιος έκανε τη μήνυσή και όλα τα ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε το φάκελο στα χέρια μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Επαναλαμβάνω, πολύ καιρό τώρα!

Όσον αφορά το τουρνουά εμείς προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα με ημίμετρα. Παραγγείλαμε όλες τις διαθέσιμες, άμεσα, μονάδες που ήταν 12 των 50.000 btu, όμως το κλειστό χρειάζεται 2.500.000 btu να ψυχθεί και όχι 600.000.

Μιλάμε για ημίμετρο, το μέτρο που θα πάρουμε θα είναι όταν ολοκληρωθεί το γήπεδο με όλες τις μονάδες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By