Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Περιπετειώδες δείπνο για Τζέφρι Πάιατ και Ρόμπερτ Μενέντεζ λόγω κατάρρευσης δέντρου

Περιπετειώδες ήταν το δείπνο μεταξύ του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Το βράδυ της Τετάρτης, ένα δέντρο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του δείπνου που είχαν σε εστιατόριο της Αθήνας ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Πάιατ, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Το περιστατικό συνέβη στο εστιατόριο που βρίσκεται πέριξ της Μητρόπολης Αθηνών χωρίς, ευτυχώς να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό, παρά μόνο έκπληξη και ανησυχία στη συνοδεία των δύο αμερικανών αξιωματούχων, το προσωπικό του καταστήματος, τους πελάτες και τους περαστικούς.

Όπως μετέδωσε το MEGA το τμήμα του δέντρου που κατέρρευσε έσκισε την τέντα του εστιατορίου και στη συνέχεια κατέληξε στο πεζοδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, στις 9:30, ο κ. Μενέντεζ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και η συνάντησή του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία σηματοδοτεί τον στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της νέας αρχιτεκτονικής συμμαχιών στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας

Διαχρονικός υποστηρικτής της Ελλάδας και των ελληνικών θέσεων, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, πρωτοστάτησε το 2019 μαζί με τον Μάρκο Ρούμπιο στην πρωτοβουλία για τον East Med Act, η οποία αποτελεί πλέον νόμο του αμερικανικού κράτους. Η πρωτοβουλία αυτή εξέπεμψε ισχυρό μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας των ΗΠΑ με αξιόπιστους εταίρους στην περιοχή, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By