Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Πόση προμήθεια «κρατά» το Airbnb από τους οικοδεσπότες -Το παράδειγμα της εταιρείας

Δίχως καμία αμφιβολία η πλατφόρμα του Airbnb έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη να βγάλουν έξτρα χρήματα από ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο που διαθέτουν παρέχοντας υπηρεσίες διαμονής σε τρίτους -στην πλειοψηφία τουρίστες- σε χαμηλότερο κόστος σε σχέση με ένα ξενοδοχείο.

Από την αρχική ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει πολλά και η Airbnb έχει καταφέρει να γιγαντωθεί με αστραπιαίους ρυθμούς. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να ενταχθούν ως οικοδεσπότες στην πλατφόρμα και εύλογα αναρωτιούνται ποιο είναι το χρηματικό… τίμημα βάζοντας την ιδιοκτησία τους προς ενοικίαση στην Airbnb; Στο συγκεκριμένο ερώτημα απαντά η ίδια η εταιρεία μέσα από την ιστοσελίδα της.

Πόσο χρεώνει η Airbnb τους οικοδεσπότες;

Όπως αναφέρει η Airbnb «οι περισσότεροι οικοδεσπότες πληρώνουν σταθερή προμήθεια υπηρεσιών ύψους 3% επί του υποσύνολου της κράτησης. Το υποσύνολο προκύπτει από την τιμή ανά διανυκτέρευση συν τυχόν προαιρετικές προμήθειες που χρεώνετε στους επισκέπτες, όπως το κόστος καθαρισμού, και δεν περιλαμβάνει προμήθειες της Airbnb και φόρους. Οι επισκέπτες πληρώνουν συνήθως προμήθεια υπηρεσιών ύψους περίπου 14% επί του υποσυνόλου της κράτησης».

Έτσι, αν η χρέωση είναι 100 δολάρια ΗΠΑ για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων, συν 60 $ για το κόστος καθαρισμού, το υποσύνολο της κράτησής σας είναι 360 $. Η προμήθεια υπηρεσιών οικοδεσπότη, η οποία ανέρχεται γενικά στο 3% του υποσυνόλου της κράτησης (10,80 $), αφαιρείται από τα έσοδά και η προμήθεια υπηρεσιών ύψους 14% (50,40 $) χρεώνεται στους επισκέπτες και περιλαμβάνεται στη συνολική τιμή που πληρώνουν.

Συνεπώς το κέρδος για τον οικοδεσπότη θα ήταν στα 349,20 $
Από την άλλη ο επισκέπτης θα πλήρωνε 410,40 $

By