Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ρέθυμνο: Βρέθηκε νεκρός ο Σήφης ο κροκόδειλος

Δεν κατάφερε να αντέξει τις άσχημες καιρικές συνθήκες

krokodeilos-kriti

 

Νεκρός εντοπίστηκε ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπημένος κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών. Ο «Σήφης» πιθανότατα δεν κατάφερε να αντέξει τον βαρύ χειμώνα που φέτος επεφύλαξε ο καιρός και στην Κρήτη και χθες Κυριακή, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.

Όπως δήλωσε στο Newsit o ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης «το ερπετό βρήκε νεκρό χθες το απόγευμα ένας εργαζόμενος του Οργανισμούς Ανάπτυξης Κρήτης. Ο Σήφης ήταν μέσα στο νερό και ήταν νεκρός εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες. Η αιτία είναι η βαρυχειμωνιά που είχαμε φέτος στην Κρήτη και το γεγονός ότι είχαμε μικρή ηλιοφάνεια.»

Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχαν αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα.

Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε. Σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο.

Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By