Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Σε 18.000 ελέγχους θα προχωρήσει ο ΕΦΚΑ έως το τέλος Οκτωβρίου

Μπαράζ ελέγχων σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στις τουριστικές περιοχές και στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας ξεκινούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τις 18.000 και με εντατικό ρυθμό θα διενεργηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Για τους παραβάτες, θα υπάρξουν μεγάλα πρόστιμα, αλλά αυτή τη φορά τα πορίσματα των ελέγχων του ΕΦΚΑ, όπως και αυτών της Επιθεώρησης Εργασίας, θα αξιοποιηθούν ιδιαιτέρως και προς μια διαφορετική κατεύθυνση.

Οι υποδειγματικοί εργοδότες θα αποτελέσουν τη μαγιά για τη συγκρότηση του Λευκού Μητρώου επιχειρήσεων, προκειμένου να επιβραβευθεί η άσκηση μιας κοινωνικά υπεύθυνης και υγιούς επιχειρηματικότητας.

Το υπουργείο Εργασίας θα καθιερώσει το Λευκό Μητρώο επιχειρήσεων, μέσω του οποίου οι συνεπείς εργοδότες τόσο αναφορικά με την πληρωμή των εισφορών όσο και ευρύτερα σε σχέση με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας θα «κερδίζουν» επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών μέσω σχετικών προγραμμάτων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας που διαχειρίζονται το σύστημα Εργάνη, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε ότι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αποτροπή καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους των εργοδοτών αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By