Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Σε κατάθεση κλήθηκε από τον εισαγγελέα η Σ. Ξουλίδου

Σήμερα το μεσημέρι

ksoylid

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Η δικογραφία ανασύρθηκε και επέστρεψε στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο με αφορμή την καταγγελία της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία ήδη κλήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κατάθεση. Η βουλευτής, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι της προτάθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας, καταγγελία που επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και ότι επίσης ο συνομιλητής της, της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Ο κ. Καμμένος αντίστοιχα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος «Υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά» και κατονόμασε τον κ. Γιώργο Σούκουρη «στέλεχος της ΝΔ» όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του κ. Παναγιωτόπουλου, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα είχε πει πως επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για δωροδοκίες βουλευτών, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Μετά την εξέταση μαρτύρων, πολιτικών και άλλων, ο εισαγγελέας, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By