Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Αν δεν βρεθεί λύση για τη συνέχιση του έργου και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

se-megalutero-bathos-tha-sunexistei-i-ereuna-sto-metro-thessalonikis

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, αν δεν βρεθεί λύση για τη συνέχιση του έργου και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, είναι οι εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι του Μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησαν σήμερα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι εργαζόμενοι, που το πρωί έκλεισαν τα εργοτάξια και απέκλεισαν τα γραφεία της κοινοπραξίας στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, συναντήθηκαν με στέλεχος της ΑΕΓΕΚ, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους, τους ενημέρωσε για την έναρξη ομαδικών απολύσεων πριν τα Χριστούγεννα.

«Το στέλεχος με το οποίο συναντήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μάς γνωστοποίησε ότι πριν από τα Χριστούγεννα ξεκινούν ομαδικές απολύσεις» εκτίμησε ο Σταύρος Στέτσικας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο κατασκευαστικό κομμάτι του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τους εργαζομένους επισκέφτηκε το πρωί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α” Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία δήλωσε ότι το έργο του Μετρό πρέπει να τελειώσει και οι εργαζόμενοι, που διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία, ν΄ αξιοποιηθούν και στη συνέχεια, ανεξαρτήτως εταιρείας-αναδόχου.

By