Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Σοκαριστικό βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

oukrania

Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματοκυλισμένη Μαριούπολη της Ουκρανίας βλέπουν τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί των φιλορώσων αυτονομιστών, κατά τους οποίους 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 102 τραυματίστηκαν.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και τον τρόμο με τον οποίο ήρθαν ξανά αντιμέτωποι οι κάτοικοι της πόλης, στην οποία διαμένουν και πολλοί Έλληνες.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, είπε πως η αποκλιμάκωση της σύγκρουσης με τους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κιέβου και ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουν την κρίση και τις επιλογές για την αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία.

Πάντως, με την άσκηση βέτο η Ρωσία μπλόκαρε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο επικρίνεται η ηγεσία των φιλορώσων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας για τις προκλητικές δηλώσεις της σχετικά με την έναρξη μεγάλης επίθεσης εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της Μαριούπολης.

oukrania

«Η Ρωσία μόλις έχει μπλοκάρει ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνούμενη να συμπεριληφθεί σε αυτό η καταδίκη των πρόσφατων προκλητικών δημόσιων δηλώσεων από τους αυτονομιστές», δήλωσε διπλωματική πηγή στο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

oukrania

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ζητήσει από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη «σημαντική επιρροή» που ασκεί στους φιλορώσους αντάρτες προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, προειδοποιώντας παράλληλα πως αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω τότε θα υπάρξει «αναπόφευκτα» μια «περαιτέρω σοβαρή κατάρρευση στις σχέσεις» μεταξύ της Ρωσίας και της Ενωμένης Ευρώπης. Στο ίδιο ψήφισμα υπήρχε ταυτόχρονη καταδίκη της πρόσφατης αναζωπύρωσης της βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων στην ανατολική Ουκρανία.

oukrania

(Visited 1 times, 1 visits today)
By