Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δε θα διαλυθεί

24 ώρες πριν το κρίσιμο συνέδριο του κόμματος ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε πως το ποτάμι δε θα διαλυθεί ούτε θα ενταχθεί σε άλλο κόμμα

theodorakisA

«Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει. Αν εννοείτε, να ενταχθεί το Ποτάμι σε ένα άλλο κόμμα από τα υπάρχοντα, αυτό δεν θα γίνει», είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμος για μικρές και μεγάλες συνεργασίες. «Ανάλογα τη συγκυρία, ανάλογα τα εμπόδια, ανάλογα τις ανάγκες της χώρας, εμείς θα συνεργαστούμε, σε μικρές ή σε μεγάλες συνεργασίες. Μικρές μπορεί να είναι συνεργασίες στη Βουλή για να προασπίσουμε κάτι, και μεγαλύτερες είναι να φτιάξουμε ένα μέτωπο, για τρία, τέσσερα, πέντε συγκεκριμένα προβλήματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά. Όλα αυτά, όμως, θα τα συζητήσει το συνέδριο».

Επεσήμανε ακόμη ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό κόμμα και όλες οι απόψεις διατυπώνονται ελεύθερα. «… Έχουμε μια απέχθεια στις πειθαρχικές διώξεις. Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, οπότε ο καθένας λέει την άποψή του. Την Παρασκευή, αύριο δηλαδή, θα μιλήσει ο επικεφαλής, το Σάββατο θα μιλήσουν όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τόσο απλά και τόσο Ποταμίσια», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι από Δευτέρα όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, κι όποιος δεν τις αποδέχεται δεν μπορεί να συνεχίσει στο Ποτάμι.

«Η εμβέλεια του Ποταμιού είναι τόσο σημαντική στην κοινωνία που νιώθουν την ανάγκη δύο πολιτικοί αρχηγοί από τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο να δώσουν το «παρών» και να χαιρετίσουν τους 1.200 συνέδρους απ΄ όλη την Ελλάδα», απάντησε, όταν ρωτήθηκε για το χαιρετισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά στο Συνέδριο, ενώ για τις συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για τη διαπλοκή ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε:

«Η διαπλοκή για την κυβέρνηση είναι κάτι σαν το αναψυκτικό που πάει με όλα. Ό,τι και να πει, λέει και λίγο για διαπλοκή, αλλά δεν πολεμάει τη διαπλοκή. Γιατί μακάρι να πολεμούσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Χθες είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο: Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω με λίγα λόγια. Υπάρχει μια ακροδεξιά εφημερίδα, που δείχνει εύνοια σε δύο τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, τους εκθειάζει συνεχώς. Η ακροδεξιά εφημερίδα, εκθειάζει κάποιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα αυτή η ακροδεξιά εφημερίδα λοιδορεί μέρα-νύχτα το Ποτάμι. Ότι είναι διεφθαρμένο, ότι το έχουν βάλει ξένοι, ότι τα παίρνει από παντού. Και ο άνθρωπος που βγάζει αυτή την εφημερίδα, είναι εγκέφαλος ενός κυκλώματος εκβιαστών. Τι συμπεράσματα βγάζει ο ελληνικός λαός; Ποιος είναι εναντίον της διαπλοκής; Ποιος είναι εναντίον της διαφθοράς;»