Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Στα «λευκά» η Αττική

Έντονη χιονόπτωση στα βόρεια του νομού

xionia

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της χώρας προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις ενώ και στην Αττική τα πρώτα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων πριν από λίγη ώρα στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα.

Παράλληλα οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αττική με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμα και στους 0 βαθμούς Κελσίου. Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό.

Στον Άγιο Στέφανο και στη Δροσιά έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια. Μέχρι και τα ξημερώματα, το χιόνι θα έχει φτάσει στο Μαρούσι και σε όλα τα βόρεια προάστια.

Νοτιότερα και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις γύρω ορεινές περιοχές.

Θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής έχει ανοίξει η Περιφέρεια Αττικής από σήμερα το πρωί και μέχρι την Τετάρτη καταρχήν, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.

Συγχρόνως, έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διατηρήσουν προσβάσιμο το οδικό δίκτυο, που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των πολιτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By