Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ξηρός

Νέες έρευνες της αστυνομίας σε σπίτι στο Λουτράκι

14AM3_0849.

Σε τυπική απολογία ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή προχώρησε ο 57χρονος Χριστόδουλος Ξηρός, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Ο Ξηρός δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, και προσερχόμενος ενώπιον του ανακριτή ανέφερε: «Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δηλωση.

Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση «με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας» ότι αυτοί που υπηρέτησαν σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά , όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

-Διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.
-Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων, πυρομαχικών και άλλων.
-Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.
-Πλαστογραφία.
-Παραβίαση περιοριστικών όρων.
-Παράνομη οπλοφορία.

«Γοργοπόταμος» ήταν η κωδική ονομασία του σχεδίου επίθεσης που ετοίμαζε ο Ξηρός, σύμφωνα με το Mega.

Έτσι είχε ονομάσει ο Ξηρός την τρομοκρατική επίθεση, που θα γινόταν, βάσει των σχεδιαγραμμάτων και των σημειώσεων, που βρέθηκαν μέσα στη γιάφκα στην Ανάβυσσο, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό να απελευθερωθούν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Eξάλλου, σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, εντοπίστηκε και δεύτερο σπίτι στο Λουτράκι.

Στο σημείο έχουν μεταβεί στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και κάνουν «φύλλο και φτερό» το οίκημα που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 57χρονος τρομοκράτης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By