Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμωνος πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι ενώ αργότερα θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλη.

Χιλιάδες συνταξιούχοι βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας να μη γίνει επαναυπολογισμος σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δοθούν τα αναδρομικά των αποφάσεων αυτών χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια. Παράλληλα διεκδικούν να μην κατάργηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας.

Η σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων έρχεται σχεδον μια εβδομάδα μετά το euroworking group της περασμένης Πέμπτης στο οποίο δόθηκε το «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Η τελική απόφαση ωστόσο αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου οπου είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Όσον αφορά τα αναδρομικά να σημειωθεί πως Τακόμη οχτω συνταξιούχοι δικαιώθηκαν με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και υποχρεώνει το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο ( ΕΤΕΑΕΠ) να επιστρέψει τα ποσά των επικουρικών συντάξεων που ψαλιδίστηκαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By