Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Tempura Moriawase (Kiku)

Υλικά (για 2 άτομα)

genimage

6 γαρίδες (Νο. Ο ή 1), χωρίς κεφάλι
2 λεπτές φέτες πράσινη πιπεριά
2 λεπτές φέτες καρότο
2 φέτες κρεμμύδι
2 φέτες ψάρι (σολομός ή σουπιά)

Ειδική σάλτσα Tempura
1 κ. γ. ρέβα, τριμμένη
1 κ.γ. φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη

Για το χυλό
500 ml νερό
300 γρ. αλεύρι Tempurako για Tempura
1 αβγό

Παρασκευή
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε το μίγμα έως ότου γίνει χυλός. Προθερμαίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (wok) αρκετό λάδι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κόβουμε σε κομματάκια τα λαχανικά και το ψάρι. Όταν κάψει το λάδι, βουτάμε τις γαρίδες στο χυλό και ύστερα τις ρίχνουμε στο wok. Κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο wok.

Οι γαρίδες πρέπει να τηγανιστούν ομοιόμορφα και όχι πάνω από 4-5 λεπτά.Βγάζουμε τις γαρίδες μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και τις βάζουμε να στραγγίξουν για μερικά δευτερόλεπτα. Το ίδιο ισχύει για τα λαχανικά και το ψάρι.

Ζεσταίνουμε την ειδική tempura sauce και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Κατόπιν, την αρωματίζουμε με την τριμμένη ρέβα και τη φρέσκια πιπερόριζα. Στη σάλτσα tempura βουτάμε τις γαρίδες, τα λαχανικά και το ψάρι.

By