Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Θεοδωράκης: Αδιαπραγμάτευτη η παραμονή στο ευρώ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης στο επίκεντρο

theodorakis

Σε συνέντευξη του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το κόμμα του θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Δεν παίζουμε με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και για το Ποτάμι δεν υπάρχει άλλο νόμισμα από το ευρώ», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που θα συμμετάσχουν και φυσικά το δικαίωμα του «βέτο» σε ό,τι αφορά την ανάληψη των υπουργικών θέσεων», ανέφερε ακόμη, τονίζοντας ότι για το Ποτάμι η οικονομία δυτικού τύπου είναι επίσης αδιαπραγμάτευτη.

«Δεν συζητάμε για κρατικοποιήσεις ή να διώξουμε τους επενδυτές από τη χώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Ποταμιού.

«Αν το πρώτο κόμμα αποφασίσει να αδιαφορήσει σε ότι αφορά την παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη ή προσπαθήσει να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος και σύγκρουση με την Ε.Ε.», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «είναι σαφές» ότι εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπάρχουν «δυο διαφορετικές γραμμές».

Στο μεταξύ κατά την σημερινή του παρουσίαση ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι στόχος του κόμματος είναι να αλλάξει τη σημερινή δαιδαλώδη κατάσταση στη δημόσια διοίκηση και θα αφορά δομές, νόμους και ανθρώπινο δυναμικό.

«Όχι ιδεολογικές θέσεις αλλά πρακτικές, συγκεκριμένες, επιχειρησιακές και κοστολογημένες προτάσεις» που θα βασίζονται σε «αμιγώς πολιτικές επιλογές» για «ένα κράτος όλων των Ελλήνων«, όπως είπε καλώντας όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους να τοποθετηθούν επ΄ αυτών.

Καθώς, όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με γενικότητες και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ψευδομεταρρυθμίσεις.

Αναδιοργάνωση των δομών με τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συντονιστικού κέντρου του διοικητικού έργου, ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης και διαρκής αξιολόγηση δράσεων, οργανώσεων και ανθρώπων, είναι το τρίπτυχο της «μητέρας όλων των μεταρρυθμίσεων«, όπως είπε.

Μια μεταρρύθμιση, που θεωρεί ως κόκκινη γραμμή το Ποτάμι για τη λειτουργία ενός κράτους το οποίο θα «στηρίζεται, ενεργεί και αναπαράγεται μέσω δικαίου και νόμου που θα έχει καθολική ισχύ«, χωρίς «ξεχειλώματα στην έννοια της νομιμότητας«.

Λόγος για τον οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε τη στήριξη των ανθρώπων της διοίκησης «οι ίδιοι να παραμερίσουν τους διεφθαρμένους και τους ανίκανους»– κάνοντας έκκληση στη «φιλοπατρία» τους.

Η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της δημόσιας διοίκησης, βάση ενός ενιαίου σχεδίου, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος για την Δημόσια Διοίκηση του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, είναι το πρώτο βασικό μέλημα καθώς μέχρι τώρα οι όποιες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ήταν αποσπασματικές.

Ενιαία και συντονισμένη δομή από ένα ισχυρό υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης συνιστά, όπως είπε, τον δεύτερο βασικό πυλώνα.  Ως προς το οικονομικό κόστος του εγχειρήματος, η πρόταση του Ποταμιού, όπως επισήμανε ο ίδιος, υπερκαλύπτεται από τα χρηματοδοτικά μέσα που δίνει το νέο ΕΣΠΑ, μέσα από μια χριστή χρήση.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν ειδικά επεξηγηματικά βίντεο βασισμένα σε μελέτες που είχαν επεξεργαστεί εξειδικευμένες ομάδες εργασίας του Ποταμιού με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο και τον Παναγιώτη Καρακατσούλη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By