Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει αναπληρωτές υπουργούς

Στα κρίσιμα υπουργεία που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

theodorakis

Την πρόταση του Ποταμιού να ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτές υπουργούς στην τωρινή κυβέρνηση στα κρίσιμα υπουργεία που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επανέλαβε από την Πάτρα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας σε στελέχη και φίλους του Κινήματος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια δημόσια πολιτική συμφωνία για εκλογές το Νοέμβριο του 2015, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και για αλλαγές στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, υπογράμμισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει αναπληρωτές υπουργούς στα πόστα που αφορούν τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. Τα ζητήματα του χρέους και των σχέσεων με την Ευρώπη δεν είναι θέματα τριών μηνών ή ενός έτους. Θα υπάρξουν δεσμεύσεις μακροχρόνιες. Το κόμμα, που κέρδισε τις ευρωεκλογές, να έχει παρουσία στους τομείς των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων. Και το ονόμασα συμβολικά αναπληρωτές υπουργούς σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη χειρότερη περίπτωση θα κερδίσουν μια γνώση. Αφού λένε ότι έρχονται, έρχονται, έρχονται να δουν τι έρχεται, έρχεται, έρχεται. Θα δουν πιθανόν τις εμμονές των Ευρωπαίων. Στη χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια, αυτά που θα μας δεσμεύσουν, να συνεχίζουν να μας διχάζουν. Πρέπει να υπάρχει πατριωτική ομάδα που θα διαπραγματευτεί το χρέος. Δεν είναι θέμα του Σαμαρά, όπως δε θα είναι αύριο του Τσίπρα».

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να τηρηθεί μια συμφωνία για εκλογές σε έναν χρόνο, υπογράμμισε πως δεν μιλάει για μια παρασκηνιακή συμφωνία, αλλά για μια δημόσια πολιτική συμφωνία.

«Ζητώ θάρρος, τολμηρότητα, γενναιότητα από το πολιτικό σύστημα. Και αυτή η συμφωνία, αν δεν τηρηθεί από κάποια πλευρά, θα έρθει η μεγάλη τιμωρία από τον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By