Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Τι κατέθεσαν Ξουλίδου – Μελάς στον Εισαγγελέα

Η βουλευτής φέρεται να δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο Γ. Σούκουρης την προσέγγισε τον Μάρτιο

melas3

Βέβαιη ότι έχουν προσεγγίσει περισσότερους βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η βουλευτής φέρεται να δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο Γ. Σούκουρης την προσέγγισε τον Μάρτιο, ενώ η πρώτη κρούση για χρήματα έγινε αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως φέρεται να κατέθεσε, ένα απο τα μηνύματα που είχε πάρει, έλεγε: «Μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου» προτρέποντάς την ουσιαστικά να πάρει τα χρήματα.

Η κ. Ξουλίδου φέρεται να υποστήριξε ότι όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι πλησίασαν βουλευτή του κόμματός του για να τον δωροδοκήσουν, ο Γ. Σούκουρης της έστειλε μήνυμα στις 20/11 λέγοντας: «1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;»

Μάλιστα κατέθεσε στον εισαγγελέα σε φωτοτυπίες όλα τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με το πρόσωπο αυτό μέσω facebook.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες ενώ σε μια από αυτές ο Σούκουρης φέρεται να της είπε «σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες», αναφέροντας δυο ονόματα.

Τότε έγινε και προσπάθεια, όπως τόνισε, να κλειστεί ραντεβού.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν τα κατήγγειλε νωρίτερα, η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος με την σειρά του την κυβέρνηση.

Κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως σημείωσε, ο Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο με συνέπεια τελικά το ραντεβού να μην γίνει.

Άμεσα αναμένεται να κληθούν από τον εισαγγελέα ο υπουργός Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στην πορεία της έρευνας θα κληθεί και ο Γιώργος Σούκουρης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ήδη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα μηνύματα στο Facebook.

Εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου, η κ. Ξουλίδου δήλωσε:

«Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μελά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω οτι πλησίασαν και άλλους».

Η συνήγορός της, Έλενα Καμμένου, δήλωσε τα εξής:

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει στη διάθεση του τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι μεσάζων και μεσολαβητής μιας πολιτικής συμφωνίας και αναζητούμε τον ηθικό αυτουργό. Η μάρτυρας κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα».

Τι κατέθεσε ο Παναγιώτης Μελάς

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Μελάς που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Γ. Σούκουρη και κατά παντός υπευθύνου, μετά την κατάθεσή του δήλωσε:

«Εγώ κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ωστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είπε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πηγε κατευθείαν στην τηλεόραση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος στην κατάθεσή του στις 23 Οκτωβρίου ενώπιον του εισαγγελέα, είχε αναφέρει ότι βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ του είχε καταγγείλει ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας του με 3 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει από το κόμμα του.

Όταν ερωτήθηκε από τον εισαγγελέα ποιος είναι ο βουλευτής που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, φέρεται να υπογράμμισε ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να καταθέσει ονόματα. Μάλιστα είπε στον εισαγγελέα ότι θα μιλήσει με το βουλευτή και θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν έγινε ποτέ με συνέχεια η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο μετά την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη με αφορμή τις νέες καταγγελίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By