Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Το colpo grosso της ΔΕΗ με τις οπτικές ίνες και το φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ!

Η ΔΕΗ θα συνδέσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε λιγότερο από 4 χρόνια, σπάζοντας τα μονοπώλια

Η ΔΕΗ ετοιμάζει φθηνό και γρήγορο ίντερνετ για όλους από το δίκτυο οπτικών ινών της και συγκεκριμένα μέσω του νέου μεγάλου έργου οπτικών ινών τελευταίας γενιάς που αναπτύσσει η εταιρεία σε όλη τη χώρα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι με την αξιοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ η εταιρεία μπαίνει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών σαν πάροχος χονδρικής προς άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Το έργο ξεκίνησε πιλοτικά από το Περιστέρι, όπου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν συνδεθεί 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις με δίκτυο Fiber to the Home (FttH), σε υπερυψηλές ταχύτητες.

Η ΔΕΗ θα συνδέσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε λιγότερο από 4 χρόνια.

Οι συνδέσεις αυτές θα γίνονται εναέρια, μέσω του υπάρχοντος δικτύου της ΔΕΗ και η ανάπτυξή τους είναι αρκετά πιο οικονομική και γρήγορη σε σχέση με τις υπόγειες συνδέσεις, καθώς δεν απαιτούνται σκαψίματα και ειδικές άδειες.

Οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι θα είναι οι καταναλωτές που θα μπορούν να απολαύσουν υπερυψηλές ταχύτητες 1 Gbps, σε τιμές κάτω του μισού από τις υπάρχουσες.

Καιρός είναι να σπάνε κάποια μονοπώλια

(Visited 1 times, 1 visits today)
By