Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Τον απέρριψαν από 30 δουλειές πριν γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Στις 21 Φεβρουαρίου 1999, ο Jack Ma έκανε μια παρουσίαση σε 17 από τους στενότερους φίλους του στο διαμέρισμά του στην Κίνα. Τους ζήτησε να πιστέψουν σε αυτόν και να επενδύσουν στη νέα επιχείρησή του. Δυστυχώς, η επανεξέταση του παρελθόντος του Jack, αποκάλυψε μια σειρά από… αποτυχίες.

Ως νεαρός, ο Jack είχε αποτύχει στην παρακολούθηση μαθημάτων και στις τελικές εξετάσεις στο σχολείο. Υπέβαλε αίτηση για το αγαπημένο του πανεπιστήμιο πολλές φορές, η οποία όμως ποτέ δεν έγινε δεκτή. Αργότερα, έκανε αίτηση για εργασία σε 30 διαφορετικές θέσεις αλλά κάθε φορά τον απέρριπταν. Ο Jack ήταν το μόνο πρόσωπο που δεν έγινε δεκτό. Στην πορεία, ο ίδιος προσπάθησε δύο διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και απέτυχε και στις δύο.

jack-ma
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται από τόσες πολλές απορρίψεις, ο Jack δεν το έβαλε κάτω και το 1995 αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Παρά τις προηγούμενες αποτυχίες του, στεκόταν όρθιος στο διαμέρισμά του, ζητώντας από τους φίλους του να επενδύσουν σε αυτήν την νέα του προσπάθεια.

Ο Jack πέρασε ώρες περιγράφοντας το όραμά του σε φίλους, οι οποίοι γνώριζαν καλά τις αποτυχίες του, αλλά είδαν επίσης και την εκπληκτική του αποφασιστικότητα. Στο τέλος, και οι 17 φίλοι επένδυσαν συνολικά 60.000 δολάρια στην νέα εταιρία του Jack… για έναν και μόνο λόγο: ο Jack τους δήλωσε υπεύθυνα ότι θα γινόταν τεράστια επιτυχία.

FILE PHOTO: Jack Ma, chairman and then-chief executive officer of Alibaba Group Holding Ltd., laughs at a news conference in Hong Kong, China, on Tuesday, Nov. 6, 2007. Alibaba, which rode China's emergence as an economic superpower over the last 15 years to become a massive online marketplace for everything from forks to forklifts, filed today for what could become the largest U.S. initial public offering ever. Photographer: Daniel J. Groshong/Bloomberg *** Local Caption *** Jack Ma

Ο Jack και οι φίλοι του, είχαν δίκιο. Κατά την επόμενη δεκαετία, ο Jack δημιούργησε αυτό που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Σήμερα, η Alibaba αξίζει πάνω από 180 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά ποτέ δεν θα υπήρχε, αν ο Jack Ma είχε αφήσει κάποια από τις αποτυχίες του να κάμψει την αυτοπεποίθησή του…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By