Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Τουρκία: Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο τζιχαντιστής που εγκλωβίστηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στις ΗΠΑ θα επαναπατριστεί ο Αμερικανός, ιορδανικής καταγωγής, που φέρεται ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους και από τη Δευτέρα βρίσκεται εγκλωβισμένος στη νεκρή ζώνη Ελλάδας-Τουρκίας, μετά την άρνηση των ελληνικών αρχών να τον δεχθούν στις Καστανιές.

«Οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να στείλουμε τον ξένο τρομοκράτη στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει, αφότου οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν ότι θα τον δεχθούν στη χώρα και θα εκδώσουν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε δήλωσή του.

Ο ύποπτος για συμμετοχή στο ISIS, που αναφέρεται ως Μοχάμαντ Ντάργουις Β, απελάθηκε τη Δευτέρα από την Τουρκία, ενώ έχει συλληφθεί στη Συρία.

Τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στη νεκρή ζώνη, στις Καστανιές, καθώς δεν μπορούσε να μπει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τις τελευταίες ημέρες κοιμόταν σε ένα αυτοκίνητο στα τουρκικά σύνορα και η τουρκική πλευρά του παρείχε φαγητό, ενώ το πρωί τον έστελναν και πάλι στη νεκρή ζώνη.

Η απέλασή του γίνεται μετά τη νέα, αμφιλεγόμενη πολιτική της Άγκυρας να προχωρήσει σε απελάσεις μελών του ISIS στις χώρες τους. Ωστόσο, ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρνηθεί να τους δεχθούν, λέγοντας ότι είναι ανιθαγενείς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By