Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Τσακαλώτος: Γνωστές οι διαφωνίες με το ΔΝΤ

Τα εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση.

tsakalotos-2

Ο υπουργός Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, σχολιάζει την έκθεση του ΔΝΤ  για την ελληνική οικονομία και αναφέρει, ότι στο πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά

Επίσης επισημαίνει τη θέση του ταμείου για το χρέος, καθώς και το ζήτημα της μη βιωσιμότητας των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠ.ΟΙΚ: «Καλωσορίζουμε την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος, καθώς τονίζει, για μία ακόμη φορά, το ζήτημα της μη βιωσιμότητας των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, όπως επίσης και την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Υπενθυμίζεται ότι τα μεν εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση, το δε ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By