Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Τα πρόσθετα μέτρα είναι το κόστος της κυβερνητικής καθυστέρησης

«Τα πρόσθετα μέτρα είναι το κόστος της κυβερνητικής καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις».

Αυτό υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Realfm 97,8, προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αναλάβει αυτό το κόστος.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν πάρα πολύ σαφής, είπε ότι το δημοσιονομικό πακέτο που θα συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Τι μας είπε προχθές ο Πρωθυπουργός στη Βουλή; Ότι θα αναγκαστώ να πάρω μέτρα άνω του 1 δισ. και ενδεχομένως να δώσω κάποια από αυτά πίσω. Άμα δεν χρειάζεται λοιπόν να τα πάρεις τότε γιατί να δώσεις πίσω; Θα είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής ή θα είναι ένας μηχανισμός φορολογικός; Δεν το έχουμε δει αυτό το πακέτο», τόνισε.

Και πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Ο κ. Μητσοτάκης λέει πολύ καλά: Αν είχαμε κλείσει την αξιολόγηση στην ώρα της θα χρειαζόντουσαν επιπρόσθετα μέτρα; Όχι. Δεν μας είχε ζητήσει κανένας πρόσθετα μέτρα, ούτε όταν συζητούσαμε το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, που θυμίζω έπρεπε να είχε κλείσει τον Νοέμβριο του 2015 και έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2016. Τα πρόσθετα μέτρα είναι το κόστος αυτής της καθυστέρησης. Αυτό το κόστος λοιπόν δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να το αναλάβει».

(Visited 1 times, 1 visits today)