Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

«Βόμβα» στην Παρί! Κατηγορείται για ποινικά αδικήματα ο πρόεδρος της

Για ποινικά αδικήματα σε δοσοληψίες που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, κατηγορείται ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Γενική Εισαγγελία στην Ελβετία κατηγορεί τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί για τον τρόπο που απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ του 2026 και του 2030 σε ορισμένες χώρες το «BeInSports», του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

Η σχετική έρευνα είχε αρχίσει για πιθανή εμπλοκή του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαΐφί, στο «σκάνδαλο Ζερόμ Βάλκε» που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Θυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2016 είχε επιβληθεί στον Βάλκε, γενικό γραμματέα τότε της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ποινή αποκλεισμού 12 ετών και πρόστιμο 90.000 ευρώ καθώς αποδείχθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί.

Νεότερα στοιχεία για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έδειξε ότι, μεταξύ άλλων, ο Αλ Κελαϊφί έκανε δώρο στον Βάλκε μία βίλα στη Σαρδηνία που κοστολογείται στα επτά εκατ. ευρώ.

Η ελβετική Εισαγγελία έκανε την σχετική έρευνα εις βάρος του Αλ Κελαϊφί και ενός ακόμα επιχειρηματία των media με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, δωροληψίας, απάτης, πλαστογραφίας και κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προσεχών Μουντιάλ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By