Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Βροχές και καταιγίδες σήμερα

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση

βροχη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα στα δυτικά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη μέχρι 20 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By