Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Κανένα νέο θάνατο από τον νέο κορονοϊό δεν κατέγραψαν σήμερα οι ιρλανδικές αρχές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, για πρώτη φορά από τις 11 Μαρτίου.

«Το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος», δήλωσε ο επικεφαλής υπηρεσιών υγείας, Τόνι Χόλοχαν σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ιρλανδία έχει καταγράψει 1.608 θανάτους εξαιτίας του ιού, σε πληθυσμό 4,9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Παίκτης της Ιντερ θα γίνει, εν τέλει, ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

O νεαρός άσος, ως γνωστόν, δε συνεχίζει στον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να μετακομίσει στο τέλος της σεζόν στην Ιταλία και το Μιλάνο.

Η πλευρά Βαγιαννίδη περιμένει πιθανότατα αύριο κάποια έγγραφα από τους νερατζούρι και αν όλα πάνε καλά αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπογράψει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια.

Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε ακόμη μία ασθενής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία γυναίκα 79 ετών, που κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 2.882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Σήμερα, Δευτέρα, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα.

Από το σύνολο, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 5 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων αλλά και παιδικών σταθμών την 1η Ιουνίου, αναφέρθηκε εκτενώς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι η εμπειρία από Γυμνάσια και Λύκεια είναι πολύ αισιόδοξη, καθώς «τα μέτρα τηρήθηκαν υποδειγματικά», τονίζοντας ότι έχει συνυπολογιστεί κατά τον κυβερνητικό σχεδιασμό ότι ένα παιδί του Δημοτικού συμπεριφέρεται διαφορετικά από ένα παιδί Γυμνασίου ή Λυκείου.

«Τα παιδιά είναι ήδη έξω, στις γειτονιές. Είναι πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο. Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να μάθουν πώς θα τροποποιηθεί κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους για να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους άλλους», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Σε σχέση με το τι θα γίνει με το αυξημένο προσωπικό που θα χρειαστεί για την καθαριότητα των σχολείων, η κ. Κεραμέως σημείωσε:

«Είχαμε φροντίσει ώστε προσωπικό καθαριότητας σε δομές που δεν λειτουργούσαν, να καλύψουν ανάγκες σε γυμνάσια και λύκεια.

Τώρα, το προσωπικό καθαριότητας που υπάρχει θα μείνει στη δομή που είναι, αλλά έχει προβλεφθεί ειδική ρύθμιση με τροποποίηση των συμβάσεων, ώστε να γίνεται καθαρισμός και κατά τη διάρκεια λειτουργείας, και μετά το πέρας της λειτουργίας. Θα δουλεύουν περισσότερες ώρες και θα πληρώνονται περισσότερο».

«Αν το τμήμα έχει λιγότερα από 15 παιδιά, θα μπορεί να λειτουργεί καθημερινά. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τηλε-εκπαίδευση. Περισσότερο στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία βλέπουμε ότι θα λειτουργούν καθημερινά. Εφαρμόζεται ήδη η τηλε-εκπαίδευση.

Φέραμε ρύθμιση, φέραμε υπουργική απόφαση, από εκεί και πέρα ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά που μένουν σπίτι να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με την έναρξη της επόμενης χρονιάς, η κ. Κεραμέως είπε ότι «υπάρχει σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση από την 1η Σεπτεμβρίου. Θα τα δούμε όλα αυτά. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά».

Ο τρόπος λειτουργίας δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων αλλά και παιδικών σταθμών από την 1η Ιουνίου βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κάνουμε ένα ακόμη βήμα, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως τόνισε η ίδια, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων βασίστηκε σε μια σειρά από παράγοντες:

1) Πρώτον και κυριότερο, στην ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες για επαναλειτουργία των εν λόγω σχολικών δομών.

Η εισήγηση αυτή ασφαλώς συνδέεται με τη σταθερά καθοδική πορεία της επιδημίας, με το ότι τα παιδιά κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό πιο δύσκολα, το ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι επιδημιολογικά η ασφαλέστερη περίοδος να ανοίξουν τα σχολεία. Από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης, έχουμε το προνόμιο να μας καθοδηγεί μία εξαίρετη ομάδα ειδικών, τις συστάσεις της οποίας ακολουθούμε με πολύ καλά, διεθνώς αναγνωρισμένα, αποτελέσματα. Έτσι πορευόμαστε και τώρα, και τους ευχαριστούμε θερμά.

2) Η συνολική αποκλιμάκωση των μέτρων έχει εξελιχθεί πολύ θετικά. Αναφορικά δε με τα σχολεία, η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων είναι πολύ ενθαρρυντική. Τα μέτρα προστασίας και πρόληψης τηρούνται υποδειγματικά από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλα έχουν κυλήσει εξαιρετικά ομαλά.

3) Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την επιστροφή όλων των μαθητών στο φυσικό τους χώρο, που δεν είναι άλλος από το σχολείο. Η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο εμποδίζει τη μαθησιακή τους πορεία, την πνευματική, κοινωνική, ψυχική τους εξέλιξη. Οι μαθητές πρωτοβάθμιας βρίσκονται ήδη σχεδόν 3 μήνες εκτός σχολείου, και θα βρίσκονταν συνολικά 6 μήνες αν τα σχολεία δεν άνοιγαν τώρα. Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία.

4) Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου τηρούν κανόνες και ακολουθούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, πάρα έξω στις γειτονιές και στις πλατείες χωρίς κανόνες. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα. Για να μάθουν να προσέχουν περισσότερο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους.

5) Τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και ενισχύουν τα παιδιά που προέρχονται από πιο ευάλωτα οικογενειακά περιβάλλοντα. Μαθητές που δεν έχουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, μαθητές που βιώνουν ένταση στο οικογενειακό τους περιβάλλον, μαθητές των μικρότερων κυρίως τάξεων που δεν έχουν οικογενειακή καθοδήγηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

6) Σχετικά με τα ειδικά σχολεία, οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία αυτά έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να βρεθούν εκ νέου στο περιβάλλον του σχολείου τους, με τους εκπαιδευτικούς τους και τους συμμαθητές τους. Και το έχουν ανάγκη προφανώς για τη μαθησιακή τους εξέλιξη αλλά και για την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική τους εξέλιξη.

Καλύπτοντας το επιτρεπόμενο 50% της χωρητικότητάς του σύμφωνα με τα μέτρα λόγω κορονοϊού, απέπλευσε γεμάτο στις 5:30 το απόγευμα της Δευτέρας το πλοίο Blue Star Naxos με προορισμό την Πάρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

 

Ο κόσμος στο λιμάνι λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου, φορώντας μάσκες και διατηρώντας αποστάσεις επιβιβάστηκε και το πλοίο αναχώρησε στην ώρα του.

Μέσα στο πλοίο και πάλι η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης, οι μάσκες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και προσωπικό αλλά και τα αντισηπτικά ήταν σε πρώτο πλάνο…

Κάπως έτσι είναι οι εικόνες από τη νέα ακτοπλοϊκή κανονικότητα, την πρώτη ημέρα ελεύθερης μετακίνησης προς τα νησιά.

Σημειώνεται, ότι για δύο μήνες και συγκεκριμένα από τις 21 Μαρτίου, είχε απαγορευτεί εξαιτίας της πανδημίας η ελεύθερη ακτοπλοϊκή μετακίνηση, με εξαίρεση μόνο τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Ζάππειο, κατά την παρουσίαση του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι”.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για “αποτυχημένο σίκουελ” του αποτυχημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Υποστήριξε ακόμη πως τα όσα παρουσίασε ο κ. Τσίπρας δείχνουν ότι “δεν τα πάει καλά με τους λογαριασμούς” αφού “Πότε έρχεται δεύτερος, πότε αντιγράφει ανορθόγραφα, πότε πλειοδοτεί ανεύθυνα και πότε αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου”.

“Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, πότε με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», πότε με το «παράλληλο πρόγραμμα» και πότε με το «Μένουμε Όρθιοι Ι & ΙΙ», δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να μένει ίδιος. Και, αγκαλιά με το «λεφτόδεντρο», τελικά «παραμένει ανεύθυνος»”, καταλήγει ο κ. Πέτσας.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Πριν στεγνώσει το μελάνι, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγράφει το σενάριο στο αποτυχημένο «Μένουμε Όρθιοι», ολοκληρώνοντας ένα εξίσου αποτυχημένο σίκουελ με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Γιατί δεν τα πάει καλά με τους λογαριασμούς. Πότε έρχεται δεύτερος, πότε αντιγράφει ανορθόγραφα, πότε πλειοδοτεί ανεύθυνα και πότε αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Για παράδειγμα:

-Ζητά 4.000 προσλήψεις στην Υγεία, όταν έχουν ήδη προσληφθεί 4.150. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απολύσεις;
-Ζητά σύγκλιση με τον μέσο όρο στην Ευρώπη στις κλίνες ΜΕΘ, ενώ παρέδωσε 557 κλίνες ΜΕΘ που αντιστοιχούν στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δεν άκουσε, ούτε είδε ότι οι κλίνες ΜΕΘ ξεπέρασαν τις 1.000 και ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να φτάσει το μέσο όρο της Ε.Ε., δηλαδή περίπου 1.200 κλίνες ΜΕΘ.
-Υπόσχεται μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου τον Ιούλιο.
-Θυμήθηκε τη σημασία των δημοσίων επενδύσεων στην αντιπολίτευση, ενώ όταν ήταν επί 4,5 χρόνια στην Κυβέρνηση υποεκτελούσε συστηματικά – κατά δισεκατομμύρια ευρώ – το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
-Υπόσχεται «καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο 100%», ενώ στην πράξη το «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Με τις επιχειρήσεις κλειστές, τους εργαζόμενους να ζουν με επίδομα 544 ευρώ/μήνα για τους επόμενους 4 μήνες, τον τουρισμό και την εστίαση σε παράλυση, την οικονομία σε καραντίνα.
-Υπόσχεται «πρόγραμμα διακοπών για όλους», ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Όχι, δεν ξέχασε τα «διακοποδάνεια», αλλά με το «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν ανοικτά ξενοδοχεία για να πάει κάποιος διακοπές…

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, πότε με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», πότε με το «παράλληλο πρόγραμμα» και πότε με το «Μένουμε Όρθιοι Ι & ΙΙ», δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να μένει ίδιος. Και, αγκαλιά με το «λεφτόδεντρο», τελικά «παραμένει ανεύθυνος».
Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της, ώστε να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, με ασφάλεια και αυτή την κρίση”.

Με τίτλο «Ύδρα, το ελληνικό νησί για τους ονειροπολους», ο Guardian δημοσιεύει άρθρο της συγγραφέως Polly Samson – Το βιβλίο της είναι εμπνευσμένο από τις έντονες ημέρες του Leonard Cohen στο νησί 

Νησί για τους ονειροπόλους χαρακτηρίζει την Ύδρα η συγγραφέας Polly Samson σε άρθρο που δημοσίευσε στον βρετανικό Guardian. Το νέο της μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από τις έντονες ημέρες του Leonard Cohen στο νησί, στο οποίο η ίδια θέλει να επιστρέψει.

Η συγγραφέας έφυγε από την Ύδρα την ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε όλα τα σχολεία της χώρας. Η κόρη της επέστρεψε στο σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο αν ήταν οι δυο τους ακόμη στο νησί, θα βίωναν την καραντίνα βλέποντας τον ήλιο ενός πεντακάθαρου ελληνικού νησιού.

Στην Ύδρα, τα μπαρ λειτουργούν όλο το βράδυ. «Το πρωί έχει πολλές καμπάνες. Αν και το νησί είναι μικρό και το περισσότερο κομμάτι του ακατοίκητο, υπάρχουν πάνω από 300 εκκλησίες, οι περισσότερες απ’ αυτές με καμπάνες, που καμία απ’ αυτές δεν ηχεί όμορφα. Μετά από λίγο, μαθαίνετε να κοιμάστε», γράφει.

Η «σχεδόν πανίσχυρη» μυρωδιά των λευκών λουλουδιών

Η συγγραφέας αναφέρεται στη μυρωδιά των λευκών λουλουδιών –«σχεδόν πανίσχυρη», όπως λέει», στη μικρή γάτα του δρόμου που πηδά από τον τοίχο του σούπερ μάρκετ και την ακολουθεί στην πλατεία, όπου τα πορτοκάλια ωριμάζουν στα δέντρα γύρω από τις προτομές των μεγάλων ζωγράφων του νησιού».

Η Polly Samson επισκέφθηκε την Ύδρα για πρώτη φορά πριν έξι χρόνια, όταν ήταν ένα όμορφο ελληνικό νησί και όχι «ένα μέρος όπου πήγα για να επικοινωνήσω με τα φαντάσματά του», αναφερόμενοι στους διάσημους ανθρώπους που πέρασαν και έζησαν στο νησί. Τότε, ήταν απλώς μέσα Μαΐου και με τους φίλους και τα παιδιά της ήθελαν ένα τεμπέλικο Σαββατοκύριακο και εξασφαλισμένη ηλιοφάνεια.

guardian_hydra

Η δημοσιογράφος Rosie Boycott είχε προτείνει την Ύδρα, επειδή όπως είπε, το νησί έχει τα πιο καθαρά νερά που κανείς μπορεί να κολυμπήσει κανείς. Οι παραλίες δεν έχουν άμμο, αλλά είναι βραχώδεις. «Δεν έχει αεροδρόμιο και δεν έχει ψηλά κτήρια ή μεγάλα ξενοδοχεία. Τα σχέδια του Ρίτσαρντ Μπράνσον για resort απορρίφθηκαν πριν λίγα χρόνια. Το καλύτερο, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ούτε καν μηχανάκια», σημειώνει. Οι μετακινήσεις για τα πάντα γίνονται είτε με τα πόδια είτε με γαϊδουράκια.

Περιγράφοντας τα πλέον εμβληματικά μέρη του νησιού, αλλά και τις τοπικές ταβέρνες, η συγγραφέας εξηγεί πώς άρχισε να δένεται με το νησί και τις ιστορίες που κρύβει.

«Έτσι μυρίζει ο παράδεισος»

«Ονειρεύομαι την άφιξη, τη στιγμή που το ιπτάμενο δελφίνι στρίβει αριστερά για το λιμάνι της Ύδρας. Είναι μιάμιση ώρα από τον Πειραιά. Η πρώτη εικόνα του νησιού από το πλοίο είναι οι μεγάλοι, γυμνοί, ασυμβίβαστοι, γκρίζοι και άγονοι βράχοι. Κι έπειτα η στροφή και η μεγάλη αποκάλυψη, η λαμπερή ημισέληνος του λιμανιού», σημειώνει. Φυσικά δεν παραλείπει να αναφερθεί στα σπίτια που απλώνονται αμφιθεατρικά με θέα το λιμάνι.

Η συγγραφέας φαντάζεται τον εαυτό της στην Ύδρα και πώς θα ήταν αν έφτανε τώρα. Η κόρη της τη ρωτά τι συμβαίνει και της εξηγεί τι φαντάζεται. «Ξέρω ακριβώς τι θα έκανες, τι θα έλεγες. Κάνεις ακριβώς το ίδιο κάθε φορά. Σταματάς και παίρνεις μια βαθιά ανάσα και λες “ακριβώς έτσι μυρίζει ο παράδεισος”» της λέει.


Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού εφαρμόζει η Aegean, ανταποκρινόμενη στα νέα ταξιδιωτικά δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω του COVID-19.

Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα της Aegean, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο μιας χειραποσκευής, ή ενός προσωπικού αντικειμένου. Επίσης, θα διατηρούνται πλέον 3 σειρές καθισμάτων κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την ελαχιστοποίηση των επαφών, όπως προβλέπουν και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί, σε εκδοτήρια και ελεγκτήρια εισιτηρίων, ειδικά διαχωριστικά.

Επιπλέον οι επιβάτες, κατά την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, η οποία θα πραγματοποιείται τμηματικά, θα επιδεικνύουν ανέπαφα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα σαρώνουν μόνοι τους στους ειδικούς οπτικούς αναγνώστες την κάρτα επιβίβασης και θα ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών και ανέπαφων υπηρεσιών, πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα καθαρισμού που εφαρμόζονται, όπως αναφερέται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ήδη από την έναρξη της πανδημίας έχουν ενισχυθεί οι τακτικοί καθαρισμοί των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεων και έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες απολύμανσης, ενώ το σύστημα ανακύκλωσης αέρα στα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένο με φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και ο αέρας, ανανεώνεται διαρκώς, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα φίλτρα HEPA αιχμαλωτίζουν πάνω από το 99% των βακτηρίων και ιών.

Οι νέες αυτές διαδικασίες, σε συνδυασμό με τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθίστανται αναγκαίες για να εξασφαλισθεί η προστασία επιβατών και πληρωμάτων, η επανεκκίνηση του αεροπορικού ταξιδιού, και η διασφάλιση της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα.

Με τη χώρα να διανύει την… νέα κανονικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά τους αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό. Δείτε ζωντανή εικόνα από όσα λέει ο πρωθυπουργός.

Είναι η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο οποίος… ήρθε και άλλαξε τα πάντα στην χώρα μας και βεβαίως σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με το θέμα συζήτησης να είναι φυσικά η επέλαση του φονικού ιού στην Ελλάδα, η περίοδος της καραντίνας αλλά κι αυτή που ήδη ζούμε εδώ και κάποιες εβδομάδες, με την χώρα σταδιακά να περνά στην “νέα κανονικότητα”.

“Τίποτα δεν έχει τελειώσει” ήταν το μήνυμα που έστειλε ξεκινώντας την συνέντευξη ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, οι αποστάσεις και οι συστάσεις ούτως ώστε να παραμείνει καλή η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας. Παράλληλα όμως τόνισε πως «αφήσαμε τα δύσκολα πίσω μας».

«Οι πολίτες υπέστησαν ένα οικονομικό κόστος για να διασφαλίσουν τη Δημόσια Υγεία. Προφανώς και κάναμε τη δύσκολη δουλειά για να επανέλθουμε σε μια νέα κανονικότητα. Για να λειτουργήσει η οικονομία. Θα αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά για τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, αλλά προσπαθούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει σε 5 εβδομάδες από τώρα.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανοίξουμε για τουρίστες από αντίστοιχες χώρες με ίδια επιδημιολογικά στοιχεία, γι αυτό και κάνουμε δειγματοληπτικά τεστ», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Όσο πιο αποτελεσματικά προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθει η ανάπτυξη».

“Αυτή είναι η ασφαλέστερη στιγμή για να ανοίξουμε τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς”, τόνισε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή αυτή έγινε μετά από την εισήγηση των ειδικών.

“Σπάνια θα σου πει κανείς μπράβο. Λίγοι θυμούνται την συζήτηση και την κριτική για τα γυμνάσια και τα λύκεια όταν πήραμε την απόφαση να τα ανοίξουμε. Κι αυτό γιατί πήγαν όλα καλά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν και τα υπόλοιπα”, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ απαντώντας στο ερώτημα… γιατί τώρα αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Στο ερώτημα “ποια ήταν η στιγμή που καταλάβατε ότι το κακό θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα και διαλέξατε τον Σωτήρη Τσιόδρα για την υπόθεση αυτή”, απάντησε:

“Ο Σωτήρης ήταν από νωρίς βέβαιος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τα περιστατικά στην Ιταλία. Πήρα την απόφαση να προχωρήσουμε αμέσως στο lockdown. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν γινόταν δύο εβδομάδες αργότερα, θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς.

Αμφιταλαντεύτηκα μόνο μια μέρα. Ήταν βέβαιο πως θα πάμε στο lockdown και αποφάσισα να πάμε νωρίτερα και όσο καλύτερα γινόταν. Το πήραμε πατριωτικά, προσωπικά. Και το ότι η Ελλάδα σήμερα έχει τόσο καλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό, μας δίνει μια αίσθηση υπερηφάνειας”.

«Παγώνει» το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει με σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική εφημερίδα «Marca»!

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φέρουν τον Βραζιλιάνο επιθετικό πίσω στην Βαρκελώνη, αλλά κάτι τέτοιο αποδεικνύεται εξαιρετικά περίπλοκο ως τώρα…

Έτσι, η Μπαρτσελόνα έστρεψε την προσοχή της σε μια άλλη μεταγραφή, στοχεύοντας στην απόκτηση του Λαουτάρο Μαρτίνες από την Ίντερ για την ενίσχυση της επίθεσής της. Με την εν λόγω λύση να προκρίνεται στην παρούσα φάση.

Εντοπίστηκε σε περιοχή του Διονύσου, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο 31χρονος Χρήστος Μπάρμπας, από εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, οι οποίοι «χτένιζαν» την περιοχή, από στεριά και αέρα, έπειτα από τις σχετικές υποδείξεις της αστυνομίας.

Ο 31χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αγία Παρασκευή το Σάββατο, βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα αδιέξοδο, κοντά στο πεδίο που είχε δώσει στίγμα το κινητό του (ανάμεσα στα λατομεία, το φράγμα Ραπεντώσας και το γερμανικό κοιμητήριο), είχε τις αισθήσεις του και μπορούσε να επικοινωνήσει με τους διασώστες, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και συγγενείς του 31χρονου, ενώ αναμένεται η άφιξη οχήματος του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα η μητέρα του είχε μιλήσει στο protothema.gr υπογραμμίζοντας πως ο 31χρονος γιος της πάσχει από κατάθλιψη και ανυσηχεί μην πάθει κάποιο κακό.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω, είμαι σε άθλια κατάσταση. Δεν έγινε τίποτα, ούτε τσακωμός ούτε τίποτα. Έχει κατάθλιψη και τελευταία τον έχει ρίξει πολύ. Πήρε το αυτοκίνητό του και έφυγε.

Μας είπαν από την Αστυνομία πως τελευταία φορά που χτήπησε το τηλέφωνο του ήταν προς την περιοχή του Διονύσου. Όλοι οι φίλοι του μαζί και η αδερφή του βρίσκονται στην περιοχή και ψάχνουν να τον βρουν. Ζήτησα από την Πυροσβεστική να σηκώσουν drone μηπως και τον εντοπίσουν» είπε στεναχωρημένη.

Θυμίζεται πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του, σήμερα, 25/5/2020 πρωινές ώρες, και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του.

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Volkswagen θα πρέπει να επαναγοράσει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με λογισμικό αποφυγής των ελέγχων ρύπων από τους ιδιοκτήτες τους – αλλά οι τελευταίοι θα πρέπει να αποδεχτούν ως τιμή την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου με βάση τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει από την ημερομηνία αγοράς.

Όπως μεταδίδει το Associated Press η Volkswagen δήλωσε ότι η απόφαση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα θα ανοίξει τον δρόμο για την επίλυση και των υπολοίπων καταναλωτικών απαιτήσεων στη Γερμανία. Η απόφαση επηρεάζει περίπου 60.000 μεμονωμένα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στη χώρα από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ενώ περίπου 262.000 άλλοι έχουν ήδη καλυφθεί από την συμφωνία συμβιβασμού ύψους 830 εκατ. ευρώ .

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «Για την πλειονότητα των 60.000 εκκρεμών υποθέσεων, αυτή η απόφαση παρέχει σαφήνεια, Η Volkswagen επιδιώκει τώρα να ολοκληρώσει αυτές τις διαδικασίες σε συμφωνία με τους ενάγοντες.

Επομένως, θα προσεγγίσουμε τους ενάγοντες με τις κατάλληλες προτάσεις διακανονισμού. Ο στόχος είναι να απαλλαγούμε από το δικαστικό βάρος το συντομότερο δυνατό».

Η υπόθεση που εκδικάστηκε τη Δευτέρα αφορούσε έναν ενάγοντα ο οποίος αγόρασε ένα Volkswagen Sharan το 2014 εξοπλισμένο με το λογισμικό που απενεργοποιούσε τα στοιχεία των εκπομπών καυσαερίων κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Είχε ζητήσει να αποζημιωθεί στην πλήρη τιμή της αγοράς, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να συμβιβαστεί με λιγότερα λόγω των αποστάεων που είχε στο μεταξύ διανύσει. Η περίπτωση αυτή αναμένεται να χρησιμεύσει ως προηγουμενο για τις άλλες.

Η εξαπάτηση της Volkswagen όπως αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τις αρχές των ΗΠΑ, το λεγόμενο σκάνδαλο dieselgate, της έχει στοιχίσει περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα και διακανονισμούς παγκοσμίως. Δύο στελέχη της πήγαν στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερα αντιμετωπίζουν ποινικές διαδικασίες και έρευνες στη Γερμανία.

Η Volkswagen ελπίζει να κλείσει το θέμα με τους καταναλωτές, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αγωγές από επενδυτές.

Η ΕΠΟ αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να βρεθεί αν ευθύνονται συγκεκριμένοι υπάλληλοί της, για την έκδοση δελτίου στον Ντουρμισάι, παρά το μετεγγραφικό ban της FIFA στον Άρη.

Θα το ψάξει! Η ΕΠΟ θα συστήσει τριμελή επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση με την έκδοση του δελτίου του Φλορίν Ντουρμισάι στον Άρη, που κόστισε στην Ομοσπονδία πρόστιμο 470.000 ελβετικών φράγκων από τη FIFA, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης τελούσε υπό ποινή μετεγγραφικού ban, λόγω οφειλών της προηγούμενης ΠΑΕ.

Θυμίζουμε ότι η έκδοση του δελτίου του Ντουρμισάι έγινε την ώρα που ο Άρης δεν μπορούσε να προχωρήσει σε μεταγραφές λόγω της τιμωρίας του από τη FIFA και στάθηκε αιτία να επιβάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία το πρόστιμο στην ΕΠΟ!

Ακολούθως, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ ανακάλεσε το δελτίο, αλλά το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε τον Άρη.

2.882 κρούσματα κορονοϊού συνολικά ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με τέσσερα νέα το τελευταίο 24ωρο κι έναν ακόμη θάνατο. 18 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 101 ασθενείς βγήκαν νικητές από την «μάχη». Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Αρχή της εβδομάδας και ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει με γραπτή ανακοίνωση για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο Σωτήρης Τσιόδρας έρχεται ενώ σήμερα, Δευτέρα 25.05.2020, η εστίαση… πάτησε restart, με τα καταστήματα να επιστρέφουν και να μην θυμίζουν τίποτα σε σχέση με την προ-καραντίνας εποχή.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, λοιπόν και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως υπάρχουν μόλις τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα και συνολικά 2.882.

Δείτε την ανακοίνωση που υπογράφει ο Σωτήρης Τσιόδρας
“Ανακοινώνονται 4 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 5 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 172 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 51 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 155037 κλινικά δείγματα.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό”.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποχώρησε με πρόβλημα από τη σημερινή (25/5) προπόνηση της Μίλαν και από το «στρατόπεδο» των «ροσονέρι» εκφράζονται ανησυχίες για πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Ο 39χρονος επιθετικός αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις χαμηλά στη γάμπα, μετά από ένα σουτ που επιχείρησε, αποχώρησε από το προπονητικό κέντρο του Μιλανέλο και μέσα στη μέρα θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Το «καλό» σενάριο είναι να έχει υποστεί κάποιον μυϊκό τραυματισμό, αλλά, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, υπάρχουν φόβοι για ζημιά στον αχίλλειο τένοντα.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να σημάνει το τέλος στην καριέρα του σπουδαίου Σουηδού φορ.

Η Ισπανία θα άρει την υποχρέωση για τους ξένους τουρίστες να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες από την 1η Ιουλίου, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Με τους παρόντες περιορισμούς οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα πρέπει να απομονώνονται για δύο εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ισπανία.

Η υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια είχε ήδη ανακοινώσει ότι το μέτρο επρόκειτο να αρθεί τον Ιούλιο, αλλά δεν είχε διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

Σε εξαιρετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού μετά από δυο μήνες αγωνιστικής απραξίας.

Ο κ. Μαρινάκης δεν μίλησε μόνο στους ποδοσφαιριστές, αλλά και σε όλο το προσωπικό της ομάδας του Πειραιά. Σε εξαιρετικό κλίμα, με τον ίδιο να είναι δείχνει τη θετικότητα και την αισιοδοξία του πως όλα θα πάνε καλά, μίλησε στους ποδοσφαιριστές για την υγεία των οικογενειών τους και των δικών τους ανθρώπων, όπως και για την κατάσταση στις χώρες τους.

Στην ομιλία του, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού έκανε εκτενή αναφορά στο πόσο υγειονομικά ασφαλής είναι η Ελλάδα, για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και για τις οικογένειές τους, ενώ τόνισε ότι «ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια, ενωμένη στις χαρές, αλλά και στις μεγάλες δυσκολίες που μας κάνουν πιο δυνατούς».

Αναφέρθηκε ενδελεχώς στην ανάγκη αλληλεγγύης και ενότητας που πρέπει να υπάρχει για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης από την πανδημία, τονίζοντας ότι «μέσα από αυτήν την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας, τόσο κατά την φετινή σεζόν όσο και τις ερχόμενες».

Ακριβως σε αυτό το πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης ενίσχυσης των Ερυθρόλευκων, ο κ. Μαρινάκης μίλησε για τη 2ετή επέκταση συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς, του προπονητή που ο ίδιος επέλεξε να συνεχίσει να μεγαλώνει ποδοσφαιρικά την ομάδα του.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μίλησε στους ποδοσφαιριστές και για την προσωπική του εμπειρία με τον κορωνοϊό, και εξήγησε ότι ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών του, επανήλθε ακμαιότερος.

Δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στη «θαυμαστή στάση των Ελλήνων πολιτών», ενώ ζήτησε και από τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού να είναι προσεκτικοί στην εξωγηπεδική τους ζωή, τηρώντας όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Επιπλέον ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους στις προπονήσεις και στους αγώνες προκειμένου να πετύχουν όλους τους στόχους της ομάδας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου αλλά και για την καλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Επίσης μετέφερε στους ποδοσφαιριστές ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούν με την υπάρχουσα βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα και να αγωνίζονται, παλεύοντας με πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό σαν το πρωτάθλημα να ξεκινούσε τώρα.

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μετέφερε στους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών ότι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να δώσουν τα πάντα στο γήπεδο, ώστε η ο Ολυμπιακός να γυρίσει πιο δυνατός από πριν στη δράση, συνεχίζοντας την εξαιρετική φετινή του πορεία και εκπληρώνοντας τα όνειρα του κόσμου του.

Με μια ανακοίνωση το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει για την εξαφάνιση του 31χρονου Χρήστου Μπάρμπα το μεσημέρι της Κυριακής από την Αγία Παρασκευή.

Όπως αναφέρει: Στις 24/5/2020, μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ο Χρήστος Μπάρμπας, 31 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Χρήστου,
σήμερα, 25/5/2020 πρωινές ώρες, και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου
κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή
του σε κίνδυνο.

Ο Χρήστος έχει ύψος 1,80μ., έχει 70 κιλά βάρος, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε
μαύρη μπλούζα, τζιν παντελόνι και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Ο Χρήστος έφυγε οδηγώντας αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΧ-1523, μάρκας BMW 316 και
χρώματος μπλε.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το
Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις» καθώς και σε
όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με ανταρσία στους κόλπους του κόμματός του και ταυτόχρονα μ’ ένα κύμα λαϊκής οργής, επειδή αρνήθηκε να καθαιρέσει τον στενότερo σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος κατηγορείται ότι παραβίασε το lockdown και ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα.

Ο Κάμινγκς, ανώτερος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον διέσχισε την μισή Βρετανία ταξιδεύοντας 400 χιλιόμετρα κατά την διάρκεια της καραντίνας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον κάλυψε απόλυτα, σήμερα, λέγοντας ότι είναι κατανοητές οι ενέργειές του.

«Νομίζω ότι αυτό που έκαναν ήταν εντελώς κατανοητό», δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Νομίζω ότι οποιοσδήποτε πατέρας, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ειλικρινά τι έκανε (ο Κάμινγκς) και εγώ σίγουρα το καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Η κάλυψη αυτή εξόργισε τους πολίτες, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το κόμμα του Τζόνσον, τους Συντηρητικούς. Υποτίθεται ότι ο Κάμινγκς επειδή η σύζυγός του ήταν άρρωστη και ο ίδιος εργαζόταν δεν μπορούσαν να φροντίσουν το παιδί τους και έτσι το πήγαν στους παππούδες του.

«…Καταλήγω ότι ταξιδεύοντας προκειμένου να βρει τη σωστή φροντίδα για το παιδί του, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να μεριμνήσουν λόγω του κορωνοϊού και όταν δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση, νομίζω ότι ακολούθησε το ένστικτο κάθε πατέρα και κάθε γονέα. Και δεν τον κατακρίνω γι’ αυτό», είπε ο Τζόνσον.

Το θέμα είναι ότι ενώ τα σκληρά μέτρα της καραντίνας ήταν σε ισχύ, ο άνθρωπος δίπλα στον πρωθυπουργό δεν ενημέρωσε κανέναν για την μετακίνηση αυτή, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν. Η οργή είναι τόσο μεγάλη που γιατροί απειλούν να παραιτηθούν αν δεν απομακρυνθεί από την θέση του ο άνθρωπος αυτός.

«Σε ποιον πλανήτη ζουν;», αναρωτιέται σήμερα η Daily Mail, μια συντηρητική εφημερίδα με μεγάλη επιρροή, που συνήθως υποστηρίζει τόσο τον Τζόνσον όσο και τον Κάμινγκς, ο οποίος βοήθησε τον πρωθυπουργό να ανέλθει στην εξουσία και να διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Την οργή τους για την υπόθεση εξέφρασαν 20 βουλευτές των Τόρις, 14 επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας και ορισμένοι επιστήμονες.

Το γραφείο του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου ο Κάμινγκς οδήγησε από το Λονδίνο μέχρι την κομητεία του Ντάραμ όπου ζουν οι γονείς του για να αφήσει εκεί τον τετράχρονο γιο του ώστε, σε περίπτωση που νοσούσε και ο ίδιος, να υπήρχε κάποιος που θα φρόντιζε τον μικρό.

Την περίοδο εκείνη οι εντολές της κυβέρνησης προς όποιον εμφάνιζε συμπτώματα της νόσου ήταν να παραμείνει στο σπίτι του για 14 ημέρες. Ο ίδιος ο Κάμινγκς προκάλεσε ακόμη περισσότερο όταν βγήκε από το σπίτι του και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους να αραιώσουν και να κρατήσουν τα δύο μέτρα απόστασης.

Κάθε μέρα απομακρύνεται και πιο πολύ από την Ρεάλ Μαδρίτης ο Πολ Πογκμπά.

Μπορεί ο Γάλλος άσος της Γιουνάιτεντ να είναι διακαής πόθος του Ζινεντίν Ζιντάν, από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στους «μερένγκες», όμως, μάλλον δεν θα δει την επιθυμία του να εκπληρώνεται.

Σύμφωνα με την Le10Sport, ο Μίνο Ραϊόλα, ατζέντης του παίκτη, έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Γιουβέντους για την επιστροφή του στην ιταλική ομάδα. Η «Γηραιά Κυρία», πάντα έδειχνε ενδιαφέρον να πάρει πίσω τον Πογκμπά, που είχε αφήσει το Τορίνο για το «Ολντ Τράφορντ».

Η Ρεάλ, πάντως, ακόμα εξετάζει την περίπτωσή του, χωρίς να έχει μπει δυνατά για την απόκτησή του, με τα δύο εμπόδια να είναι η υψηλή τιμή του (100 εκατ. ευρώ) και το υψηλό του ετήσιο συμβόλαιο (17 εκατ.).

Ξινό της βγήκε το μπάνιο! Η γυναίκα είχε πάει σε παραλία της δυτικής Αχαΐας για να κάνει τη βουτιά της και ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπη με… φίδια!

Οι ώρες πέρασαν και ήρθε η στιγμή της επιστροφής. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητό της, βρήκε μέσα να την “περιμένουν” δύο φίδια! Μετά το αρχικό σοκ, κατάφερε να τα βγάλει από το ΙΧ και στη συνέχεια, πήρε το δρόμο της επιστροφής στην Πάτρα.

Όμως η περιπέτειά της δεν είχε τελειώσει…

Μόλις έφτασε στην Πάτρα, διαπίστωσε ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν άλλα δύο φίδια, τα οποία δεν είχε δει αρχικά…

Ψύχραιμη πάλι, τα έβγαλε από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια, ανέλαβε η Πυροσβεστική να τα απομακρύνει. Μέχρι να φτάσει βέβαια, το ένα από τα δύο φίδια κατάφερε να ξεφύγει… Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τα συγκεκριμένα φίδια είναι αστρίτες.