Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2017

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να σταματήσει να προβαίνει σε δηλώσεις υποστήριξης της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν στηρίζουν την απόσχιση του Οχάιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δύο μέρες πριν την ορκωμοσία του Τραμπ, ο Γιούνκερ τόνισε πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να βλάπτει τις υπερατλαντικές σχέσεις, προσθέτοντας όμως ότι παραμένει ασαφές ποιες είναι οι πολιτικές που θα επιδιώξει ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό BR, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση του σταθμού του Μονάχου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι κανένα κράτος–μέλος της ΕΕ δεν επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου στην αποχώρηση από την Ένωση, παρά την σχετική πρόβλεψη που έκανε ο Τραμπ μέσα στην εβδομάδα.

«Ο κος Τραμπ δεν θα πρέπει εμμέσως να ενθαρρύνει τα κράτη–μέλη να το πράξουν αυτό», τόνισε ο Γιούνκερ. «Δεν περιφερόμαστε να καλούμε το Οχάιο να αποσχισθεί από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι αναμένεται να μιλήσει με τον Τραμπ – σε αντίθεση με το όσα δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ο Γιούνκερ τόνισε ότι ο Τραμπ τον μπέρδεψε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Ο Τραμπ συνομίλησε με τον κο Τουσκ και μας μπέρδεψε», τόνισε ο Γιούνκερ σχολιάζοντας σκωπτικά τον Αμερικανό μεγιστάνα για τα νέα του καθήκοντα. «Αυτό είναι το στοιχείο στη διεθνή πολιτική. Όλα έχουν να κάνουν με την λεπτομέρεια»

«Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος αλλά γινόμαστε ο ενναλακτικός πόλος για τη χώρα με προοδευτική πρόταση», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στον χαιρετισμό της στην κοινή εκδήλωση του ινστιτούτου ΙΣΤΑΜΕ – Ανδρέας Παπανδρέου και του γερμανικού ινστιτούτου Φρίντριχ Έμπερτ, με θέμα: «Ελληνική οικονομία ώρα μηδέν. Υπάρχει διέξοδος;».

Η κ. Γεννηματά κινήθηκε στο πλαίσιο των σημερινών παρεμβάσεών της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, δεν νομιμοποιούνται να δεσμεύσουν την χώρα με μνημόνιο 3+, 4ο μνημόνιο, μόνιμο κόφτη και μόνιμη επιτροπεία, και να υποθηκεύσουν με αυτό τον τρόπο το μέλλον του ελληνικού λαού.

Τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποδειχθούν ένα ακόμη «πείραμα», μια ακόμη χαμένη ιστορική ευκαιρία, αλλά το 2017 πρέπει να είναι ένα έτος-στοίχημα με στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και μη παλινόρθωση της Δεξιάς.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα δεν είναι «λαϊκισμός ή σοβαρές ευρωπαϊκές δυνάμεις», αλλά «εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή» – ένα δίλημμα το οποίο χαρακτήρισε «κυρίαρχο».

«Η εθνική συνεννόηση και η εθνική γραμμή, δεν θα γίνουν πράξη χωρίς αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, χωρίς την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Οι ομιλητές, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Κουτσούκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Γιάννης Καλογήρου, ανέδειξαν την αναγκαιότητα η οικονομία να περάσει σε ανάπτυξη με ριζικές μεταρρυθμίσεις, ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μείωση των φορολογικών συντελεστών και σειρά προτάσεων για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Περιγραφή του προφίλ του Βασίλη Μουλόπουλου που ανέλαβε τις τύχες του ΔΟΛ, κάνει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο πρώην βουλευτής με δηκτικό τρόπο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέρεται στην ανάληψη του ΔΟΛ από τον κ. Μουλόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον «δαιμόνιο επιχειρηματία», που καλείται να εφαρμόσει την επιτυχία της «Αυγής» στις εφημερίδες του ΔΟΛ, να μην «πέσουν κάτω από χίλια φύλλα».

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Ο Βασίλης Μουλόπουλος είναι το αρχέτυπο του δαιμόνιου επιχειρηματία. Διορίστηκε βουλευτής Επικρατείας χωρίς να ιδρώσει ούτε για μία ψήφο. Ανέλαβε την εφημερίδα ενός κόμματος του 4% που πουλούσε χίλια φύλλα και, μολονότι το κόμμα του 4% σκαρφάλωσε στο 36% και πήρε την εξουσία, εκείνος κατάφερε ώστε να μην πέσει η κυκλοφορία της εφημερίδας κάτω από τα χίλια φύλλα. Τώρα καλείται να εφαρμόσει τη συνταγή της επιτυχίας και στον ΔΟΛ. Μολονότι το κόμμα του 36% θα επιστρέψει οσονούπω στο 4%, εκείνος θα καταφέρει και πάλι να κρατήσει την κυκλοφορία των εφημερίδων του ΔΟΛ σταθερή: χίλια φύλλα. Κατέχει το Know How ο άνθρωπος».

Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι τα σημεία του σώματος που αρέσει στους άνδρες αρέσει να τους αγγίζουν. Όσον αφορά τις γυναίκες υπάρχουν πιο 10 σημεία (εκτός των κλασσικών) που λατρεύουν να τις αγγίζουν

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νευρικών απολήξεων υπάρχει σε αυτές τις περιοχές που θα σας πούμε ευθύς αμέσως. Αν αγγίξετε αυτά τα μέρη κατά τη διάρκεια ερωτικών παιχνιδιών, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.

Σύμφωνα με το askmen.com η δεκάδα είναι η εξής:

10. Μαλλιά
9.Λεκάνη
8.Εσωτερικό των μηρών
7.Πόδια
6.Λοβοί των αυτιών
5.Παλάμες
4.Πίσω από τα γόνατα
3.Χαμηλά στη μέση
2.Σβέρκο
1.Λαιμό

Στην προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού «θεμελιώδης, απαράβατη αρχή είναι ότι η άρρηκτη ομοψυχία και ο συνεχής συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας είναι εθνική επιταγή», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών και “Αμυνας της ΝΔ, Γιώργος Κουουτσάκος στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάς κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το βράδυ μαζί του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντηση η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά, ο κ. Κουμουτσάκος, όπως δήλωσε εξερχόμενος, ενημερώθηκε από τον υπουργό των Εξωτερικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, «με έμφαση στο ζήτημα της παρωχημένης λογικής των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, θέμα το οποίο σήμερα συζητείται σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων».

«Η έως σήμερα προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση» πρόσθεσε «έχει δυναμική που επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία και γι” αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Γι” αυτό το λόγο Κύπρος και Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η διαδικασία επίλυσης όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε ενδελεχώς τον κ. Κουμουτσάκο για τις εργασίες της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό, καθώς και για το περιεχόμενο της πρώτης ημέρας των συνομιλιών που ξεκίνησαν, σήμερα, στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, σε τεχνικό επίπεδο.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Αν και το περιεχόμενο της συνομιλίας του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο δεν έχει γίνει γνωστό, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο βρέθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα. Τσίπρας και Μπάιντεν συζήτησαν τόσο το Κυπριακό, που διέρχεται κρίσιμη περίοδο λίγο πριν από τη δεύτερη συνάντηση των ομάδων εμπειρογνωμόνων, όσο και άλλα πολιτικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Ευρώπη, συνεπώς και το ελληνικό ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις αρχές της για την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, όπως και ότι παραμένει προσηλωμένη στον διάλογο για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Επίθεση που προηγούμενο δεν έχει, από τον Θέμο Αναστασιάδη στον Πρωθυπουργό, για τα όσα εναντίον του ιδίου και της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, είπε στη Βουλή.

Η απάντηση του Θέμου:

Εκεί που καθόμουν και έβλεπα την συζήτηση στην Βουλή, για το Αγροτικό και τον ΔΟΛ, αντελήφθην για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, να… μην κρατιέται και να τα βάζει πάλι με μένα! Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του καθώς αποκαλύπτεται παταγωδώς η πρωτοφανής επιχείρηση Διαπλοκής και Ελέγχου των Εφημερίδων, μετά το Βατερλό της T.V.

Για τις συνήθεις πια ύβρεις και συκοφαντίες του εναντίον μου, έχω να σημειώσω τα εξής:

-Για όσα με κατηγορεί επανειλημμένα περί μαύρου χρήματος κλπ, έχω αθωωθεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 23-6-2014. Εχω αθωωθεί επίσης αμετάκλητα και για τα περί «κομιστού» και τα συναφή από το Εφετείο Αθηνών την 24-4-2013. Προφανώς οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν τον ενδιαφέρουν. Η οικονομική μου κατάσταση είναι γνωστή απ’ τις φορολογικές μου δηλώσεις, τα πόθεν έσχες και σε όλες τις αρμόδιες αρχές που ελέγχομαι μανιωδώς!

-Δεύτερον, δεν μένω στην Ελβετία, ούτε έχω αγοράσει σπίτι εκεί, βρίσκομαι στο γραφείο μου και εργάζομαι καθημερινά, στο «Πρώτο Θέμα» όπως ίσως έχει πληροφορηθεί, και στον «ΑΝΤ1» όπου σίγουρα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει δύο φορές την εβδομάδα. Ας έλθει και στο γύρισμα να με δει live αν αμφιβάλλει. Θα δει πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες απ’ αυτές που έχει γύρω του. Εδώ είμαι και εδώ θα μείνω αν ματαίως ελπίζει ότι θα με τρομοκρατήσει, για να τα παρατήσω, ή να φύγω όπως κάνει για διάφορα ΜΜΕ. «Δικοί του» διευθυντές ή τοποτηρητές στο «ΘΕΜΑ» δεν μπαίνουν, εκτός τιμής ένεκεν του φίλου μου Νίκου Φίλη που ως γνωστόν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα τα κουλούρια, τις τυρόπιτες και τα θρησκευτικά.

-Τρίτον, στον ιλιγγιώδη ηθικά κατήφορό του ο κ. Τσίπρας ανέμειξε και την οικογένειά μου, τα τρία παιδιά μου, τα δύο εκ των οποίων ανήλικα, και τη σύζυγό μου. Τι τον απασχολούν; Κυνηγάει τώρα και παιδάκια; Συγχαρητήρια κι ακόμα χαμηλότερα!
Του συνιστώ και τον προκαλώ να τα βάλει αν θέλει μόνο με μένα και εάν έχει το θάρρος να παραιτηθεί της ασυλίας του και να πάμε στα Δικαστήρια να αποδείξει αν μπορεί όλα όσα με πρωτοφανές μίσος με κατηγορεί.
Τον πληροφορώ ότι θα αποτύχει, δεν θα καταφέρει να πλήξει ούτε εμένα ούτε το «Πρώτο Θέμα», όσο κι αν προσπαθεί. Αν θέλει να κάνει τον Μαδούρο ας πάει στη Βενεζουέλα. Μια ώρα αρχύτερα.

Υ.Γ.: Τέλος ας βρει καμία άλλη απ’ τις «κόπυ πάστε» βρισιές εις βάρος μου γιατί εκτός από κοινός ψεύτης και συκοφάντης είναι πια και γραφικός. Ψιλοβαριέμαι και να του απαντώ σε πολιτικοδημοσιογραφικό επίπεδο. Σε ανθρώπινο όμως, του εύχομαι ολόψυχα περαστικά, και να το προσέχει γιατί αυτό το πράγμα επιδεινώνεται ξαφνικά. Αφού το είπε κι ο ίδιος, οι εφημερίδες τον πειράζουν στην υγεία, γιατί επιμένει; Αγάπη μόνο!!

Θέμος Αναστασιάδης

Οι ανακατατάξεις στο πολιτικό φάσμα συνεχίζονται. Μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι και την προσχώρησή τους στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το κόμμα του Στ.Θεοδωράκη μετρά μια ακόμη απώλεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη αναμένεται να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο, υπήρξαν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη έπειτα από συνομιλίες με τους συνεργάτες του να αποφασίσει πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αύρι

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Γι’ άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει τον αντιαναπτυξιακό ιδεοληπτικό της χαρακτήρα. Καθυστερεί αδικαιολόγητα την προώθηση 3 αδειών που θα διευκολύνουν την επένδυση, άδειες μάλιστα οι οποίες έχουν βαθύτατα φιλοπεριβαλλοντικό χαρακτήρα (όπως π.χ. αναβάθμιση μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, μονάδα λιθογόμωσης για ασφάλιση μεταλλευτικών στοών). Η υπογραφή των αδειών αυτών, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα προκαλέσει την άμεση πρόσληψη 600 εργαζομένων στα Μεταλλεία και την πρόσληψη άλλων 400 μέσα στον Μάιο, δηλ. συνολικά 1.000 εργαζόμενοι από τις τοπικές κοινωνίες.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ολοκληρώσει όλους τους σχετικούς ελέγχους και δεν έχει εντοπιστεί κανένα πρόβλημα στους σχετικούς φακέλους.

Συνιστά εγκληματική ολιγωρία, εθνική και κοινωνική, όταν η ανεργία της χώρας βρίσκεται στα ύψη, οι αρμόδιοι της κυβέρνησης όχι μόνο να μην προσελκύουν νέες επενδύσεις, αλλά και να καθυστερούν την προώθηση υφισταμένων που δημιουργούν τόσες θέσεις εργασίας.»

Η ζωή έγινε ακόμα πιο δύσκολη όταν κατέρρευσε ο κομμουνισμός στη Ρωσία – Κάποιες φορές ο πατέρας ή ο μεγάλος αδελφός πουλούσαν τα κορίτσια στους ξένους αλλά δεν το έβλεπαν κακό αλλά ως «ουάου γιατί βγάζουμε λεφτά»

Για τη δύσκολη ζωή στην Κούβα του Κάστρο μίλησε στο Όλα η πορνοστάρ Μαριλού Μοράλες.

Όπως είπε «η ζωή μας ήταν πολύ δύσκολη ειδικά όταν έπεσε ο κομμουνισμός στη Ρωσία. Έκαναν διακοπές στο ρεύμα για 12 ώρες σε μια χώρα που είναι πολύ ζεστή και έπρεπε να κοιμόμαστε έξω. Δεν είχαμε ούτε νερό να κάνουμε μπάνιο, κάναμε δύο κοπέλες μπάνιο με ένα μπουκαλάκι νερό».

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι κάποιες φορές ο πατέρας ή ο μεγάλος αδελφός πουλούσαν τα κορίτσια στους ξένους αλλά δεν το έβλεπαν κακό αλλά ως «ουάου γιατί βγάζουμε λεφτά»».

«Όλοι κλέβαμε το κράτος για να ζήσουμε αλλά αν σε έπιαναν πήγαινες φυλακή» συνέχισε την αφήγησή της για την καθημερινότητα στην Κούβα.

Ωστόσο, όπως είπε, «εγώ αγαπούσα όμως τον Φιντέλ αν και είχε κάνει λάθη. Δεν πληρώναμε νοσοκομείο και σχολεία, μας έδινε λίγα λεφτά, βοηθούσε τον κόσμο στα χωριά που δεν είχε τίποτα. Δεν άφηνε κανέναν να πεθάνει από την πείνα αλλά δεν μου άρεσε όμως όταν είχε ομιλία ο Κάστρο και πηγαίναμε για να φωνάξουμε Φιντέλ, Φιντέλ».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, δε, είπε ότι «με αυτά που κάνει στη χώρα τώρα δεν μου αρέσει γιατί στην αρχή τον έβρισκα ωραίο».

Μιλώντας για το επάγγελμα που κάνει αποκάλυψε ότι της άρεσε από τα 14 της «όταν το αγόρι μου μου έβαλε μια τέτοια ταινία πριν κάνουμε σεξ» αν και όπως είπε «στην Κούβα από 11 χρονών κάνουν πρώτη φορά σεξ».

«Όταν τις έβλεπα έλεγα ότι εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα» είπε.

Για την εμπειρία της στην Ελλάδα είπε ότι «στην πρώτη μου ταινία με άφησαν να αυτοσχεδιάσω» αλλά όπως διευκρίνισε «ο Σειρηνάκης θέλει στο γύρισμα να είμαστε όλοι σοβαροί».

Συμβούλεψε τέλος τις γυναίκες να προσέχουν το σώμα τους και να μην αφήνουν τον άνδρα να βαρεθεί στο κρεβάτι.

protothema.gr

Μετά από μία ακόμα κακή εμφάνιση η ΆΕΚ έχασε και από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η Ένωση έχασε με 3-2 σε ένα ματς που διεξήχθη όχι σε γήπεδο αλλά σε βούρκο…

Βρίσκοντας έναν ακόμα τρόπο να τα κάνει μούσκεμα, η «Ένωση» έχασε από τον Παναιτωλικό (3-2) και διατήρησε τα ερωτηματικά για το πού θα σταματήσει ο αγωνιστικός της κατήφορος.

Παρόλο που ανέτρεψαν το προβάδισμα του Μαρκόφσκι (12’ πεν.) με τους Αλμέιδα (22’) και Γαλανόπουλο (33’), οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν θύμα του Γρηγόρη Μάκου και χάρη σε δυο δικά του γκολ (55’, 82’), υπέπεσαν σε μια ακόμα οικτρή αποτυχία.

Μια ακόμα τραγική διαχείριση αγώνα από τον Μοράις, με τον ήρωα της Λεωφόρου, Μπάρκα να έχει επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης (καθώς υπέπεσε στο πέναλτι του πρώτου γκολ, σε ένα ακόμα που δεν δόθηκε και έκανε τραγικό λάθος στο τρίτο τέρμα).

«Θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον ανειλικρινές να αναφέρεσαι στο προηγούμενο καθεστώς λέγοντας πως κυβερνούσε η Δεξιά με το Κέντρο, και σήμερα που κυβερνάς εσύ με έναν ακροδεξιό πολιτικό, να μην λες κουβέντα. Έλεος και λίγη αυτογνωσία», τόνισε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΔΟΛ είπε μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές πως προσπαθεί το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποτυχία στα κανάλια, να ελέγξει τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, και δι’ αυτού, πιστεύω, το MEGA. Η συμφωνία στρώνεται και είναι συγκεκριμένο το ενδιαφέρον του εργολάβου κ. Μπόμπολα, που έκανε τις συναντήσεις με τους υπουργούς, να σώσει, υποτίθεται, τον ΔΟΛ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό, στο ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια διάσωσης των εντύπων, όχι όμως των ιδιοκτητών των εντύπων, όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι δεν πρέπει η χώρα να μείνει χωρίς έντυπα, ανεξαρτήτως των διαφορών μεταξύ των πολιτικών.

Επιπλέον, σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει τυχοδιωκτικές επιλογές, ανάλογα με το τι την συμφέρει κάθε φορά, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να ψηφίζουν και όσοι Έλληνες βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η Αναστασία Γιάμαλη που την γνωρίσαμε ως «πρωτοτρόλ» του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των αγανακτισμένων, μέσα από το ρεπορτάζ της Λίνας Παπαδάκη για τον ιστότοπο protagon, είχε ως δάσκαλο για τα αρχαία ελληνικά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Την αποκάλυψη έκανε στον αέρα της ΕΡΤ και της εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης» ο δημοσιογράφος Μανόλης Κοττάκης, ο οποίος επικαλέστηκε μαρτυρία φίλου του και η δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ αλλά και της ΕΡΤ Αναστασία Γιάμαλη το επιβεβαίωσε.

«Δάσκαλε που δίδασκες» λοιπόν για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνι Γεωργιάδη και ανυπακοή στην ελληνική παράδοση που λέει πως «με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» για τη νεαρή δημοσιογράφο… που αντάμωσαν μετά από χρόνια βρέθηκαν να είναι ιδεολογικοί αντίπαλοι.

O κόσμος της Γιουβέντους έκραξε για το νέο σήμα, αλλά όταν ηρέμησε ονειρεύτηκε τη νέα φανέλα του συλλόγου. 

Η Γιουβέντους άλλαξε σήμα, οι αντιδράσεις ήταν πολλές, ωστόσο οι οπαδοί κοιτάζουν μπροστά και προσπαθούν να φανταστούν πως θα είναι η φανέλα της ομάδας για τη νέα σεζόν. Η Tuttosport έκανε το γκάλοπ και το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό…

O πιο διάσημος «άγγελος» διαθέτει εντυπωσιακή σιλουέτα και… διαφημίζει στα social media το κορμί της

Η Alessandra Ambrosio βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας και δεν σταματά να… σκανδαλίζει το Instagram με τις σέξι και τόπλες φωτογραφίες που ανεβάζει καθημερινά.

Ο πιο διάσημος «άγγελος» της Victoria’s Secret στα 35 του χρόνια διαθέτει εντυπωσιακή σιλουέτα και… διαφημίζει στα social media το κορμί της με τα μικροσκοπικά μπικίνι που επιλέγει να φωτογραφίζεται.

Η Μπαρτσελόνα έλυσε το συμβόλαιο του Τζόι Ντόρσεϊ, κάτι που την έκανε αυτόματα την 4η Ευρωπαϊκή ομάδα που τον άφησε ελεύθερο στα μέσα της σεζόν.

H είδηση ότι η Μπαρτσελόνα έλυσε το συμβόλαιο του Τζόι Ντόρσεϊ δεν προκάλεσε ακριβώς έκπληξη. Οι προ ολίγων ημερών δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα, ότι οι Καταλανοί περίμεναν περισσότερα από αυτόν, σε συνδυασμό με την απόκτηση του Βίτορ Φαβεράνι, αλλά και το γεγονός ότι ο Αμερικανός σέντερ καταφέρθηκε με δηλώσεις του εναντίον του ιατρικού επιτελείου της Μπάρτσα “βοήθησαν” ώστε η δεύτερη θητεία του Ντόρσεϊ στην ομάδα να ολοκληρωθεί πρόωρα.

Όποιος βέβαια έχει παρακολουθήσει την πορεία του Ντόρσεϊ στην Ευρώπη ξέρει ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που λύθηκε το συμβόλαιό του από ομάδα στην οποία ανήκε στα μέσα της σεζόν. Για την ακρίβεια, αυτή ήταν η 4η φορά (!) που συνέβη κάτι τέτοιο στο διάστημα της παρουσίας του στην Ευρώπη. Και το Sport24.gr παρουσιάζει μία προς μία όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Λαμποράλ Κούτσα η… πρώτη

Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν ο Τζόρι Ντόρσεϊ αποφάσισε να αφήσει κατά μέρους το όνειρο του ΝΒΑ και να υπογράψει συμβόλαιο με την Ισπανική Κάχα Λαμποράλ (πλέον Μπασκόνια). Όπως αποδείχθηκε βέβαια η παρουσία του στην ομάδα θα ήταν βραχύβια. Για την ακρίβεια, οριακά “άντεξε” 4 μήνες στην Βάσκικη ομάδα ο άλλοτε ΝΒΑερ, ο οποίος δεν “ταίριαξε” ποτέ με τον τότε προπονητή της ομάδας, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αποχωρώντας τον Ιανουάριο του 2012 με 2 πόντους και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο.

Δεν άργησε βέβαια να βρει τον επόμενο προορισμό του, υπογράφοντας άμεσα με τον Ολυμπιακό, τον οποίο μάλιστα βοήθησε να κατακτήσει την EuroLeague το 2012! Όπως αποδείχθηκε βέβαια, ούτε στον Ολυμπιακό θα έμενε για πολύ καιρό ακόμα.

Ολυμπιακός, το δεύτερο “χτύπημα”

Στον Ολυμπιακό εκτίμησαν την προσφορά του Ντόρσεϊ στην κατάκτηση της EuroLeague (αλλά και του Πρωταθλήματος) του 2012, αποφασίζοντας να του προσφέρουν διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2012. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, ούτε στους “Ερυθρόλευκους” θα έκλεινε ολόκληρη σεζόν.

Ο Αμερικανός έμοιαζε με άλλον άνθρωπο την σεζόν 2012/13, δεν του άρεσε ο ρόλος του στην ομάδα και μετά το τέλος ενός αγώνα με την Ζαλγκίρις για την EuroLeague στις 25 Οκτωβρίου 2012 ξεκαθάρισε ότι θέλει να φύγει από την ομάδα, ενώ ακολούθως καταφέρθηκε εναντίον των συμπαικτών του στον λογαριασμό του στο facebook. Αποτέλεσμα; Να αποτελέσει ξένο σώμα για την ομάδα και τελικά να λυθεί το συμβόλαιό του στις 7 Νοεμβρίου 2012.

Η σειρά της Γαλατασαράι

Το φινάλε της σεζόν 2012/13 βρήκε τον Ντόρσεϊ στην Τουρκική Γκαζιαντέρπ. Οι καλές του εμφανίσεις εκεί τον έφεραν στην Μπαρτσελόνα (2013/14) και τελικά στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς (2014/15), μέχρι την σεζόν 2015/16 (την περσινή δηλαδή) να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη της Γαλατασαράι. Εκεί όπου φάνηκε να μην έχει ξεχάσει τις συνήθειές του.

Ο Αμερικανός σέντερ ξεκίνησε καλά την σεζόν, ωστόσο όσο προχωρούσε η χρονιά το κλίμα… στράβωνε, με αποκορύφωμα την ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα ότι ο Αταμάν τον χρησιμοποίησε σε φιλικό αν και νωρίτερα ο Ντόρσεϊ βρισκόταν στο Νοσοκομείο. Κάπου στα μέσα της σεζόν λοιπόν άρχισε να κυκλοφορεί το όνομά του ακόμα και για τις ελληνικές ομάδες, με τη Μπαρτσελόνα να είναι τελικά αυτή που πλήρωσε την Γαλατασαράι και τον απέκτησε τον Φλεβάρη του 2016.

Η συνέχεια πλέον είναι γνωστή. Ο Ντόρσεϊ έκλεισε την περασμένη σεζόν στην Μπάρτσα και ακολούθως υπέγραψε το καλοκαίρι διετές συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που δεν ολοκλήρωσε, αφού οι Καταλανοί αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει ότι ο Αμερικανός ξέρει γιατί έγινε αυτό, κάτι που τους έκανε την 4η Ευρωπαϊκή ομάδα που προέβη σε αυτή την κίνηση στα μέσα της χρονιάς.

Ποιοι είναι οι προμηθευτές που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ζημιές από την κατάρρευση της Μαρινόπουλος

Με την δημοσιοποίηση σήμερα της απόφασης του Πρωτοδικείου για την υπόθεση Μαρινόπουλου ήρθε στο φως, σε πλήρη ανάπτυξη η λίστα με τους πιστωτές της αλυσίδας οι οποίοι στήριξαν την πρόταση σωτηρίας της. Πρόκειται τόσο για προμηθευτές όσο και εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων και άλλες επιχειρήσεις (π.χ. τράπεζες, εταιρείες, factoring, διαφημιστικές,). Το news247 «ξεσκάρταρε» την λίστα με τις πάνω από 450 εταιρείες και παρουσιάζει τις 20 εμπορικές και βιομηχανικές με το μεγαλύτερο «άνοιγμα» στον Μαρινόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι είναι από την λίστα των εταιρειών που εκπροσωπούν το 75,62% των πιστωτών που στήριξαν το σύμφωνο εξυγίανσης. Κοινώς υπάρχουν και άλλες (μπορεί και με μεγαλύτερα ή αντίστοιχα ποσά) που δεν παραβρέθηκαν στην διαδικασία και άρα δεν είναι γνωστό το «άνοιγμα» που έχουν από το μεγαλύτερο «κανόνι» στην ιστορία του ελληνικού εμπορίου.AdTech Ad

1. Coca Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ – 13.915.740

2. FrieslandCampina (προϊόντα Νουνού, Milner, Fina κ.α.) –  13.702.243

3. Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. 13.197.906 (Όλυμπος) – 13.197.906

4. ΔΕΛΤΑ ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -11.529.043

5. MONDELEZ ΕΛΛΑΣ (Παυλίδης, Trident, Philadelphia, Oreo κ.α) – 9.237.129

6. ΜΕΓΑ Α.Ε. – 8.906.514

7. ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. – 8.659.815

8. ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ (Άλφα, Άμστελ, Heineken κ.α.)- 8.488.901

9. ΑΓΡ. ΠΤΗΝ. ΣΥΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΠΙΝΔΟΣ» – 8.456.086

10. SCA HYGEINE PRODUCTS A.E (Zewa, Libero, Tena, Tempo κ.α.) – 8.192.506

11. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ (ΦΙΞ, Μύθος, Carlsberg κ.α.) – 8.167.455

12. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ – 6.526.481

13. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε. 6.402.364

14. ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ – ΜΠΟΥΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΕΕ ( Froutline – Χανιά) – 6.400.189

15. ΥΦΑΝΤΗΣ Α.&Χ. ΑΒΕΕ – 5.866.597

16. TASTY FOODS – 5.808.450

17. ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε ΒΙΟΜ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ – 5.742.955

18. HENKEL ΕΛΛΑΣ – 5.230.888

19. ΚΟΡΕ Α.Ε. (ελαιόλαδα, σπορέλαια) – 4.982.400

20. ELBISCO AE (μπισκότα Αλλατίνη κ.α.) 4.880.269

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης, που έγινε δεκτή και από το Πρωτοδικείο, διαγράφεται το 50% των παραπάνω οφειλών καθώς και προς όλους τους υπόλοιπους προμηθευτές της εταιρείας.

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ αλλά και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή αναφέρει:

Τα γεγονότα είναι γνωστά, και οι εκπρόσωποι της διαπλοκής δεν μπορούν να ξεγελάσουν πια κανέναν.

Τα κόμματα που επί χρόνια μεθόδευσαν με συστηματικό τρόπο τον σχηματισμό του τριγώνου διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα κόμματα που μοίραζαν δάνεια με «αέρα», αλλά και κρατική διαφήμιση στους αρεστούς τους, οδηγώντας την πολιτική και τον ελληνικό τύπο σε απαξίωση, μόνο και μόνο για να διατηρηθούν στην εξουσία, εξαπολύουν μύδρους κατά της διαπλοκής.

Ξαφνικά ο ΔΟΛ έγινε διαπλεκόμενος ενώ μέχρι προχθές ήταν το υπόδειγμα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, που πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί από τη χρεοκοπία.

Όσκαρ γραφικότητας, υποκρισίας και ψευτιάς.

Ας μας πουν, για παράδειγμα, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κάτι για το δάνειο ύψους 96 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ο ΔΟΛ λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Υπήρξε ή όχι πολιτική παρέμβαση για το συγκεκριμένο δάνειο;

Το έχουν καταλάβει και γι” αυτό φοβούνται: οι πρακτικές αυτές συνιστούν οριστικά παρελθόν.Η νομιμότητα θα επικρατήσει, η διαπλοκή θα ηττηθεί οριστικά, όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες κραυγές περί “σκανδάλου” κι αν βγάζουν οι αιωνίως βουτηγμένοι στα σκάνδαλα.

Πάνω από 15.500 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, θα μπορούν να βρουν καταναλωτές αλλά και εταιρείες, στη Γλυφάδα σε τιμή πολύ μικρότερη της αρχικής. 

Η εκποίηση των προιόντων που ανήκουν στην Ηλεκτρονική Αθηνών η οποία πτώχευσε τον περασμένο Απρίλιο, θα γίνει στη Γλυφάδα (Λεωφόρος Βουλιασμένης 117) στις 30 Ιανουαρίου 2017.

Νωρίτερα πάντως θα γίνει η έκθεση των προϊόντων το Σάββατο 21/1, Τετάρτη 25/1 και Σάββατο 28/1. Τα δύο Σάββατα η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ. έως 5 μ.μ., ενώ την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι αγοραστές. Στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκονται πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία για να ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους για τα προϊόντα.

Η εκποίηση έχει ως στόχο τη ρευστοποίηση της περιουσίας της εταιρείας και υπολογίζεται ότι το ποσό μπορεί να ανέλθει στις 500.000.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή είναι η πρώτη εκποίηση προϊόντων που γίνεται, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Αν θα θέλαμε να πείσουμε όλες τις γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή, τότε απλά θα έπρεπε να δείξουμε σε αυτές τις φωτογραφίες τις Ντορέττας Παπαδημητρίου…

Η Ελληνίδα παρουσιάστρια με σπουδές στο πολιτικό της Νομικής υπήρξε στο παρελθόν πρωταθλήτρια στη ρυθμική γυμναστική κάτι που όπως φαίνεται και από κάποιες φωτογραφίες της στο Instagram που μαρτυρούν την ελαστικότητα του κορμιού της.

Η Ντορέττα έχει πάθος με τη γυμναστική τον χορό και οτιδήποτε μπορεί να αναζωογονήσει το σώμα της και να της χαρίσει παράλληλα ψυχική ευεξία. Αυτό το πάθος είναι καθημερινό και αν υπήρχε τίτλος για το καλύτερο σώμα στην ελληνική showbiz θα τον κατείχε δικαιωματικά…

Ιδού και οι αποδείξεις

Today I choose joy.. 🍒

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Vacation time baby!!! #maketimestop #vacation #summer #joy #family #sea #sand #relax #meandmyboys #grateful @oozoogreece

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Let’s go climb some rocks ..!!!💪 #climbing #bemorehuman #summerexercise #reachthetop #grateful #nevergiveup #reebokpump

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

By the sea🌊🌊🌊 #summer #friends #grateful #sun #sea #paradiseonearth #greece

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Don’t let these waves wash away your hopes…#staypossitive #hope #instamoment #summer #sea #waves #whamalam

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Do not disturb …#relax #summer #saltydream #family #swimmingpool #blue #whamalam

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Sun-day 🍓🍓🍓 #summer#oozoogirl#maketimestop#whamalam#relax#meandmyboys#sun#restandbethankful @jadevtales

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Rest is good ,after the work is done ! #rest#bemorehuman#nevergiveup #reebokgreece#restandbethankful

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Party time.!!!Ok?????OK!!🎉🎉🎉🎉 #okmagazine #party #staywhite #bsb #friends #estate

A photo posted by Doretta Papadimitriou (@doretta3123) on

Ο Βρετανός σχεδιαστής Tom Dixon έκανε το επόμενο βήμα και δημιούργησε μία νέα σειρά προϊόντων η οποία περιλαμβάνει μέχρι και υγρό για το πλύσιμο των πιάτων.

Στη συλλογή συγκαταλέγονται ακόμη, σαπούνια, φωτιστικά, δοχεία αποθήκευσης ειδών μπάνιου και αξεσουάρ, καθρέπτες και θα παρουσιαστούν στην Maison & Objet στο Παρίσι.