Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Δύσκολες ώρες για την Airbnb

Με ιδιαίτερα «τσουχτερό» επιτόκιο, η εταιρεία άντλησε χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η Airbnb λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, η εταιρεία θα καταβάλει επιτόκιο πάνω από 10% για την έκτακτη χρηματοδότηση που έλαβε από τις επενδυτικές εταιρείες Silver Lake και Sixth Street Partners, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της, μεσούσης της πανδημίας.

Πώς μεταφράζεται το επιτόκιο 10%

Το επιτόκιο 10% αντιστοιχεί, σύμφωνα με το Libor, σε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ετησίως, ενώ ένα τόσο «τσουχτερό» επιτόκιο αντιστοιχεί σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, γνωστά και ως «σκουπίδια» (junk).

Η Airbnb έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ οι επενδυτές προσέφεραν εγγυήσεις στην εταιρεία, βασιζόμενοι σε κεφαλαιοποίηση της Airbnb της τάξης των 18 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφωνόταν στα 31 δισ. δολάρια (στοιχεία 2017).

Η χρηματοδότηση που έλαβε η Airbnb αυξάνει τα ταμειακά της αποθέματα στα 4 δισ. δολάρια, την ώρα όπως που η εταιρεία έχει δεχθεί «σφοδρό» πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Το πλήγμα που έχει δεχθεί η εταιρεία, λόγω της πανδημίας, δεν έχει προηγούμενο, αφού ο κορονοϊός έχει βάλει «φρένο» στον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο διεθνώς.

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην εταιρεία, γιατί πιστεύουμε στην ηγεσία της και επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί της, ως στρατηγικοί επενδυτές», σχολιάζει εκπρόσωπος της επενδυτικής Silver Lake.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By