Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Η Airbnb απολύει το 25% του προσωπικού της Περίπου 1.900 άτομα θα χάσουν τις δουλειές τους

Μετά την Tripadvisor, άλλη μία μεγάλη εταιρεία του τουρισμού προχωρά σε απολύσεις, προκειμένου να σωθεί από την κρίση που δημιουργεί η πανδημία. Ο λόγος για την Airbnb, η οποία με επιστολή προς τους εργαζόμενούς της ανακοίνωσε χθες την απόλυση του 25% του προσωπικού της.

Η Airbnb αυτή τη στιγμή απασχολεί 7.500 εργαζόμενους σε 24 χώρες και οι περικοπές θέσεων αναμένεται να επηρεάζουν ολόκληρα τμήματα στην εταιρεία. Στην επιστολή, ο Brian Chesky, CEO της εταιρείας, μιλά για την “πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας” και εξηγεί ότι το πλήγμα για την Airbnb είναι τεράστιο και ότι τα φετινά έσοδα αναμένεται να είναι τα μισά της περσινής χρονιάς.

Τονίζει παράλληλα ότι είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει ξανά η ταξιδιωτική δραστηριότητα και ότι η εταιρεία θα πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές, τόσο με μείωση προσωπικού όσο και με μια πιο στοχευμένη στρατηγική. Από τις απολύσεις, υπολογίζεται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους περίπου 1.900 άτομα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις επενδύσεις της σε “μη βασικές” δραστηριότητες, όπως τα Airbnb Studios και τα Hotels & Lux.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By