Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τραμπ εναντίον ΜΜΕ για το πλήθος της συγκέντρωσης στην ορκωμοσία του

Την πρώτη του ημέρα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το επιτελείο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες ότι υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επισημαίνοντας ότι ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ.

Την ίδια ώρα όμως, Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον .

Από την πλευρά τους, σχεδόν όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, προέβαλαν εικόνες από το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι στον δεύτερο πρόεδρο, το πλήθος ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο.

Ανάλογη εικόνα δίνουν και τα στοιχεία του μετρό της Ουάσινγκτον για την κίνηση επιβατών της περασμένης Παρασκευής σε σύγκριση με την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα.

«Στ’ αλήθεια, φαινόταν ότι ήταν 1.500.000 άνθρωποι, το πλήθος έφτανε ως το Μνημείο Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψη του στο αρχηγείο της CIA.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By